Erdoğan'ın sözünü tuttuğunu yaşlı kadın göremedi

Erdoğan'ın sözünü tuttuğunu yaşlı kadın göremedi
Başbakan Erdoğan'ın ziyaret ettiği Ayşe Olgun hayatını kaybetti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gecekonduda ziyaret ettiği Ayşe Olgun hayatını kaybetti. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 24 Ağustos'ta Bakanlar Kurulu toplantısının sonrasında, Çankaya Bağcılar Mahallesi'nde gecekonduda kalan felçli Çöllü ve Ayşe Olgun'un evini ziyaret etmişti.

Ayşe Olgun, Başbakan Erdoğan'ın ziyareti sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklama ile tanınmıştı.

Başbakan Erdoğan'dan kendisinin ve eşinin tedavisi konusunda yardımcı olmasını isteyen Olgun, mahallenin belediye hizmetlerinden yeterince yararlanamadığını şikâyet etmişti.

Çankaya Bağcılar Mahallesi Muhtarı Bektaş Bektaş, Başbakan Erdoğan'ın ziyareti sonrasında Ayşe Olgun'un şikâyetleriyle ilgili olarak Numune Hastanesi'nde tedavi altına alındığını belirtti.

Bektaş, Ayşe Olgun'un ilk olarak yüzü kısmından felç olduğunu, daha sonra ise vücudunun sol kısmın felç olduğunu ve pazar günü ise hayatını kaybettiğini ifade etti. Ayşe Olgun'un felçli eşi Çöllü Olgun'un ise oğlunun yanında kaldı belirtildi.

Ayşe Olgun, Başbakan Erdoğan'ın eve misafir olmasını Cihan'a şöyle anlatmıştı: "Başbakan'ı karşımda görünce dilim damağım durdu, heyecanlandım, konuşmadım. Sürekli 'bir isteğin var mı, bir şey istiyor musunuz, maaşınız var mı' diye sordu. 400 TL aylık alıyoruz. Eşime bez almadığımız zaman para yetiyor. Başbakan bize ihtiyacımızı karşılayacaklarını söyledi. 'Para lazım mı?' diye sordu. Geçen yıl 2 bin 500 TL eve giren hırsız tarafından çalınmıştı onu söyledim bin 500 TL, maaş aldığımız bankaya yatıracağını söyledi. Durmadan benden isteğim olup olmadığını sordu. Ama isteğimin çoğunu isteyemedim. Şimdi olsa isterim. Birden eve girince korktum. Bana verselerdi, torunum için iş isteyecektim, çocuklarıma iş isteyecektim. Kredi kartına borcu olan oğlumun durumunu söyleyecektim. Gecekondu yıkıldıktan sonra daire yapılıncaya kadar bir ev isteyecektim. İsteyemedim."


(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.