Üzüm köyü Kavacık, adını festivalle duyuracak

Üzüm köyü Kavacık, adını festivalle duyuracak
Karabağlar Belediyesi, Çatalca Dağı'nın eteklerinde kurulu, 850 metre râkımlı Kavacık köyünü üzümü ve doğal güzellikleriyle tanıtmak için festival düzenledi.

Köy muhtarlığının da katkılarıyla 3 Ekim'de yapılacak Festival, köyün ekonomik ve sosyal kalkınmasına, organik özellikler taşıyan üzümüne kimlik kazandırılmasına dönük projelerin ilk ve en önemli adımı olacak. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, "Kavacık'ı, kaliteli kırmızı üzümü ve doğal güzellikleriyle tanıtıp bölgenin kalkınmasını sağlayacağız." dedi.

İzmir şehir merkezine 23 kilometre mesafedeki Kavacık'ın tanıtımı, ekonomik ve sosyal kalkınmasını sağlayacak projeler üzerinde çalıştıklarını anlatan Başkan Kürüm, festivalin bunun ilk adımı olduğunu söyledi. Festival kapsamında panel ve üzüm yarışması düzenleyeceklerini aktaran Kürüm, "Kırmızı üzümlerin köy ve bölge ekonomisine daha fazla katma değer sağlaması için halkın da katılımını sağlayacağımız projeler üzerinde çalışıyoruz. Ayrıca Kavacık, bir doğa harikası. Şehir yaşamından uzaklaşıp doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler için güzel bir seçenek. Bölgeyi turizmde de cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Festival kapsamında bir de panel düzenlenecek. "Doğal Güzellikleri ve Üzümüyle Kavacık" isimli panelin moderatörlüğünü, gazeteci yazar Nedim Atilla yapacak. Ayrıca üzüm yarışmasıyla en iyi yetiştirici seçilecek. Karabağlar Belediyesi Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi'nin gösterileriyle renklenecek festivalde, TRT İzmir Radyosu sanatçısı Saime Cantürk, Türk Halk Müziği konseri verecek. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.