TDK, bulmacayı önce gazetecilere çözdürecek

TDK, bulmacayı önce gazetecilere çözdürecek
Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, Türkçe'nin söz varlığını geliştirmek amacıyla bulmaca severlere yönelik Güzel Türkçe Bulmacaları hazırladıklarını belirterek, ''Bulmacaları 1 Ocak 2010'dan itibaren yayımlanmak üzere yerel, bölge

Akalın, 77 Dil Bayramı dolayısıyla TDK Konferans Salonu'nda düzenlenen ''Uluslararası Türk Dili Araştırmalarında Yeni Arayışlar: Yurt Dışındaki Enstitü ve Bölüm Başkanları Çalıştayı''nın açılışında yaptığı konuşmada, TDK'nın, Türk dilinin güzelliğini ortaya çıkarmak ve onu yeryüzü dilleri arasında değerine yaraşır yüksekliğe eriştirmek amacıyla çalıştığını söyledi. 

Kurumun çalışmaları hakkında bilgi veren Akalın, yıllardır üzerinde çalışılan yaklaşık 572 bin söz varlığından oluşacak Büyük Türkçe Sözlük'ün yayımlanması çalışmalarının son aşamaya geldiğini bildirdi. 

Türkçenin söz varlığını geliştirmek için yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını ifade eden Akalın, bulmaca severler için ''Güzel Türkçe Bulmacaları'' hazırladıklarını kaydetti. ''Bulmacaları hazırlarken TDK'nın Türkçe sözlüğünü esas alarak, her sözcüğü, her deyimi, her hazır söz kalıbını sormayı ilke edindik'' bilgisini veren Akalın, bulmacaları 1 Ocak 2010'dan itibaren yayımlanmak üzere yerel, bölgesel ve yaygın basın kuruluşlarına ücretsiz dağıtacaklarını belirtti.
AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.