Gül ile Erdoğan'dan Preveze kutlaması

Gül ile Erdoğan'dan Preveze kutlaması
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yayınladıkları mesaj ile Preveze Zaferi'nin 471. yıldönümünü kutladılar

Cumhurbaşkanı Gül, Preveze Deniz Zaferi'nin yıldönümünü kutladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Preveze Deniz Zaferi'nin yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü nedeniyle, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yiğit'e mesaj gönderdi. 

Cumhurbaşkanı Gül, söz konusu mesajında, silahlı kuvvetlerin önemli bir unsuru olan Deniz Kuvvetleri'nin, başarılı ve şanlı tarihi ile kıvanç kaynağı olduğunu belirtti. Gül, her geçen gün gücünü ve bölgesindeki etkinliğini artıran Deniz Kuvvetleri'nin, harekat kabiliyeti, donanımı ve nitelikli personeliyle üstlendiği tüm görevleri başarıyla yerine getirdiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Türk Deniz Kuvvetleri, 'ülkemizin denizden gelecek tehditlere karşı savunulması ile deniz alaka ve menfaatlerinin korunması ve kollanması' konusunda üstün bir vazife bilincine sahiptir. Türk donanması tarihte birçok önemli başarıya imza atmış, denizcilerimiz de kahramanlıklarıyla tarihe geçmişlerdir. 1538'de Barbaros Hayrettin Paşa liderliğinde kazanılan Preveze Deniz Zaferi, donanmamızın gücünü tüm dünyaya ispat etmiştir. Deniz Kuvvetlerimizin benimsediği temel değerler ışığında, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de üstleneceği tüm görevleri başarıyla icra edeceğine inancım tamdır. Preveze Deniz Zaferi'nin yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü'nde, şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet duygularıyla anıyor, size ve şahsınızda Deniz Kuvvetleri'nin tüm mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum."

Başbakan Erdoğan, Preveze Zaferi'nin 471. yıldönümünü kutladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Preveze Deniz Zaferi'nin 471. yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü sebesiyle Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yigit'e kutlama mesajı gönderdi. 

Başbakan Erdoğan, mesajında, Büyük Türk Amirali Barbaros Hayrettin Paşa ve leventlerinin üstün cesaret ve kahramanlıklarının eseri olan Preveze Deniz Zaferiyle; denizlerdeki Türk varlığı ve egemenliğinin, Karadeniz ve Kızıldeniz'den sonra Akdeniz'de de etkinlik kazandığını ifade etti.

Bugün de Deniz Kuvvetleri'nin, bilgi birikimi, tecrübesi, üstün disiplin, görev bilinci ve donanımıyla bölgesindeki caydırıcı güç konumunu muhafaza ettiğine işaret eden Erdoğan, mesajında şöyle dedi: "Memnuniyetle ifade etmek isterim ki etkinlik ve caydırıcılık vasfıyla Deniz Kuvvetlerimiz, barışçı dış politikamıza da değerli katkılarda bulunmaktadır. Deniz Kuvvetlerimizin üstlendikleri görevleri büyük bir sorumluluk anlayışıyla ve tam bir liyakatle yerine getiren bütün mensuplarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

Türk donanmasının en büyük zaferlerinden biri olan Preveze Deniz Zaferi'nin 471. yıldönümü ile Deniz Kuvvetleri Günü'nü kutlayan Erdoğan, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün İstiklal kahramlarını ve deniz şehitlerini rahmetle, şükranla andığını kaydetti.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.