Hintli kadınların "Kem gözlere şiş" duası

Hintli kadınların "Kem gözlere şiş" duası
Hintli kadınlar kocalarını kem gözlerden korumak için dua ediyor

Dünyanın en renkli ülkelerinden olan Hindistan'da Dasera festivali büyük renk cümbüşü ile kutlandı. 

Hinduların dini bir bayramı olan Dasera 9 günlük bir ayrı festivalin finali niteliğinde. 9 gün boyunca sonbaharın gelişini kutlayan Hindular, Navaratri denen bu 9 günün sonunda Dasera bayramını kutluyor.

Hindu inancına göre Dasera gününde Hindu tanrısı Durga uzun süren savaşlar sonunda kötü güçlere karşı galip gelir ve bu gün aynı zamanda Durga Pooca olarak da kutlanır.

Bu gün özellikle güney Hindistan'da büyük kutlamalara sahne olurken milyonlarca dolar para harcanıyor. Özellikle büyük binaların süslenmesi ve ışıklandırılmasının meşhur olduğu Dasera bayramında hazırlanan tapınaklarda kötülüklerden koruduğuna inanılarak herkes birbirinin yüzünü ve alnını boyuyor.

Başkent Yeni Delhi'de Cihan'a konuşan Anindita Roy adlı Hintli, yurtdışında yaşamalarına rağmen her yıl bu bayramı kutlamak için Hindistan'a geldiklerini söyledi. Her yıl daha çok renkli ve ışıklı kutlamaya çalıştıklarını söyleyen Roy, boyalarla da çocuklarıyla birlikte eğlendiklerini dile getirdi.

Aditi Chatterjee ise bu bayramda kocalarını kötü gözlerden korumak için de özel dualar ettiklerini söyledi. Chatterjee, ekonomik krizin bu sene dini kutlamaları da etkilediğini söyleyerek eskisine oranla daha az dekorasyon yaptıklarını, daha az para harcadıklarını belirtti.
(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.