Hülya Avşar ifade vermek için adliyeye geldi

Hülya Avşar ifade vermek için adliyeye geldi
Demokratik açılıma ilişkin sözleri nedeniyle Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ali Çakır'ın tarafından soruşturma açılan Hülya Avşar adliyeye geldi. Sözlerinden pişmanlık duymadığını söyleyen Avşar, "Bir tarafım Kürt, bir tarafım Türk. Türk tarafım ile ç

Bakırköy Adliyesi'ne gelen Hülya Avşar, adliye girişinde açıklamalarda bulundu. Avşar, "Böyle durumlarla daha önceden de karşılaştığım için alışkınım. Bir tarafım Kürt, bir tarafım Türk. Türk tarafım ile çok şaşkınım, Kürt tarafımla da gurur duyuyorum. Olaydan sonra beni birçok milletvekili ve bakan arayarak destek verdiklerini söyledi. Söylediklerimden pişman değilim. Herhangi bir savunma hazırlamadım. Savcı beyin sorularını cevaplayacağım." diye konuştu. 

Bu arada Avşar, adliye önündeki bir bayanın kendisini öpmek istemesine domuz gribi salgınını gerekçe göstererek izin vermedi.

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ali Çakır, demokratik açılıma ilişkin değerlendirmeleri nedeniyle Avşar hakkında "Halkı kin, nefret ve düşmanlığa tahrik ettiği" gerekçesiyle soruşturma açmıştı. Savcı Çakır'ın, soruşturma tarihinden birkaç gün sonra da emekliliğini istediği öğrenilmişti.
(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.