Mevlana aşkına 800 kilometre yürüdüler

Mevlana aşkına 800 kilometre yürüdüler
Sevgi, umut ve aşka dikkat çekmek isteyen Ceyda ve Emrah Altuntecim çiftinin, 45 gün önce İstanbul'dan Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin Konya'daki türbesine gelmek için başlattıkları yürüyüş tamamlandı. Çift, ''Aşk Yolunda Adım Adım'' yürüyüşünü, 13 A

Mevlana Hazretlerinin doğumunun 802. yıldönümü nedeni ile İstanbul Mevlevihanesi'nden yürüyerek yola çıkan Altuntecim çifti İstanbul, Yalova, Bursa, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Afyonkarahisar'ın ardından Konya'ya ulaştı. Çift 45 gün süren yolculukta 800 kilometrelik yol kat etti. Çift, Konya'ya gelişlerinde Mevlana'nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru ve Konya Valisi Aydın Nezih Doğan tarafından karşılandı. 

Vali Aydın Nezih Doğan, Mevlana'nın 'Gel' çağrısına yürüyerek de karşılık verilebileceğinin Altuntecim çifti tarafından herkese ispatlandığını kaydetti.

Emrah Altuntecim yolculuk sırasında gittikleri her yerde büyük ilgi gördüklerini belirtti. Gösterilen sevginin kendilerine değil Mevlana'ya olduğunu anlatan Altuntecim, "45 günde şehir merkezlerinde yaptığımız geziler dahil 900 kilometreden fazla yol katettik. İstanbul'dan Konya'ya araçla bizim güzergahımızdan 800 kilometre, ama bizim şehir içinde gezilerimiz de var. İstanbul'dan Mevlana Müzesi'ne kadar yaklaşık 1,5 milyon adım attık.'' dedi.

Hz. Mevlana'nın doğum yıl dönümüne rastlayan yürüyüş nedeniyle çifte teşekkür eden Vali Doğan, hazırlanan tablo ve sikkeleri hediye etti.

Valiliğin ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaret eden Ceyda ve Emrah Altuntecim çifti daha sonra yürüyüerek Hazreti Mevlana'nın türbesine geçti. Burada müze bahçesinde vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılandı. Yurt dışında ve Türkiye'nin değişik bölgelerinde bulunan Mevlevilerle, Mevlana'nın huzurunda zikir ve dua yapıldı. Okunan Kur'anı-ı Kerim sırasında kendilerinden geçen mevleviler gözyaşlarını tutamadı. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.