Tarım ve insanı fotoğraf karelerinde buluşturdular

Tarım ve insanı fotoğraf karelerinde buluşturdular
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen ''Tarım ve İnsan'' temalı 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenler belli oldu. 

Binlerce fotoğraf arasından seçilen en güzel tarım ve insan fotoğrafları AnkaMall Alışveriş Merkezi'nde fotoğseverlerin beğenisine sunuldu. Deniz Bank'ın sponsorluğunda gerçekleştirilen sergi açılışına katılan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, tarımın aslında bir kültür olduğunu belirtti. Eker, "Tarım yalnızca kırsal alanda yapılan bir faaliyet olarak biliniyor. Oysa bu eksik bir tanım. İnsanın kültür kodlarından biri de duydukları, gördükleri sevinç ve endişelerini sanat aracılığıyla dile getirmek ve aktarmaktır." dedi. Eker, fotoğrafçılığın da bir anın dondurularak ebedileştirildiği bir sanat dalı olduğunu belirtti. Böylece yaşanılan ana fotoğrafın tanıklık ettiğini ifade eden Eker, ''Biz tarımsal faaliyetleri sadece sözle değil, üretici ve tüketicilere bir de bu şekliyle anlatmak istedik.'' şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından yarışmada birinci olan Yılmaz Topçu, ikinci olan AA foto muhabiri Cem Öksüz ve üçüncü olan ancak rahatsızlığı nedeniyle törene gelemeyen Sebahattin Özveren adına Şenay Turgut'a ödülleri teslim edildi. Yarışmada birinciye 2 bin, ikinciye bin 500, üçüncüye de 750 bin lira tutarında para ödülünün yanı sıra, birer fotoğraf makinesi ve teşekkür belgesi verildi. 

Yarışmanın ''İlköğretim Öğrencileri'' kategorisinde Meral Kardaş, Nisanur Özden, Selin Sancak ve Berat Çelik, ''Üniversite Öğrencileri'' kategorisinde Nevzat Yıldırım, Ahmet Karakuş, Volkan Yıldız, ''Tarım ve Köşişleri Bakanlığı Personeli'' kategorisinde Mehmet Haras, İsmet Danyeli, İlhan Turan, ''Tarımsal Üretici'' kategorisinde Emel Bakmaz, Atilla Keklik, Abdullah Tosun ödül aldı.

''Genel'' kategorisinde Kürşat Beyan, Alaattin Kanlıoğlu, Kemal Topçu, Ali Altın mansiyon, Orhan Yurtsever, M. Serdar Özbay ile Resul Gümüş de Denizbank Özel Ödülü kazandılar. Bu dallarda yarışmacılardan bazıları para ödülü, bazıları da fotoğraf makinesi kazandı. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.