Kültür elçilerinin eğitimi başladı

Kültür elçilerinin eğitimi başladı
Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma Vakfı (ÇEKÜL) ve ETİ Şirketler Grubunca hazırlanan 'Kültür Elçileri' projesi kapsamında Burdur'da 24 öğrenciye eğitim verilmeye başlandı.


Eğitim sonunda öğrenciler Burdur'un kültür elçisi olacak.

Burdur'da Tarihi Kentler Birliği üyesi belediyelerle işbirliği içinde yürütülen kültür elçileri eğitim programı başladı. 'Kültür Elçileri' proje ile ilgili bilgi veren Vakfın İletişim Sorumlusu Şirin Sıngın Yılmaz, programa 2007 yılında başladığını belirtti.

Eğitim programı ile geçen yılda 300 çocuğun kentlerinin 'Kültür Elçisi' olduğunu hatırlatan Yılmaz, "İçinde bulunduğumuz eğitim-öğretim yılında 17 ilde yeni Kültür Elçileri yetiştirmeye çalışcağız. Yeni kuşakların yaşadıkları yörenin tarihi, doğal ve kültürel birikimini öğrenmeleri, uygulamalı çalışmalarla kentlerinin kimliğini yaşayarak hissetmeleri ve geleceğe taşıyabilmeleri için uygulanan eğitim programı, kültürel sürekliliğin sağlanmasını hedefliyoruz." diye konuştu.

İletişim Sorumlusu Yılmaz, Burdur'daki eğitim programında Mehmet Yıldızlı İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencilerinden seçilen 24 öğrencinin kültür elçisi olacağını söyledi.

Burdur Arkeoloji Müzesi konferans salonunda başlayan eğitim, öğrencilerin 'kültür ve kentlilik bilinci nedir?' sorusuna katılımcı tekniklerle cevap aranmasıyla başladı.

Müzeler, tarihi alanlar, kent mimariyi çocuklara yerinde anlatacaklarını kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu: "Burdur'daki geleneksel yaşam kültürü hakkında öğrencilerin gözlem yapması, öğrendiklerini pekiştirmesi ve içselleştirmesi sağlanacak. Eğitim programının sonunda öğrencilere, velilerin ve yerel yöneticilerin de katılacağı törende kültür elçisi sertifikası verilecek."


(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.