Yazar Ali Ural'dan öğrencilere tavsiye

Yazar Ali Ural'dan öğrencilere tavsiye
Yazar ve şair Ali Ural, yazmakla ilgili önerilerini soran öğrencilere, "Öncelikle her kitabı en az iki kere okuyun. İlkinde haz alarak, ikincisinde satır satır, paragraf paragraf masaya yatırın eseri. Notlar alarak içselleştirin okuduklarınızı." dedi

Yazar ve şair Ali Ural, Özel Rafet Kahraman Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinin Türkçe dersine girdi. Öğrenciler, kitaplarını okudukları yazarı karşılarında görünce büyük bir şaşkınlık yaşadı. 

Özel Rafet Kahraman Anadolu ve Fen Lisesi Türkçe zümresinin her ay yapmış olduğu etkinlikler çerçevesinde yazar-öğrenci buluşmasının bu ayki konuğu Usta Yazar ve Şair A. Ali Ural oldu. Ali Ural, Özel Rafet Kahraman Anadolu ve Fen Lisesi 9. sınıflarla "Tek Kelimelik Sözlük", 10. sınıflarla "Resimde Görünmeyen" ve 11. sınıflarla "Posta Kutusundaki Mızıka" isimli kitaplardan edebiyat dersi yaptı. Ardından öğrencilerle "Yazarlığın ve Şairliğin Kapısını Aralamak" konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Öğrencilerin yazarlık ve şairlikle ilgili çeşitli sorularını cevaplandıran Ural, yazarlık ve şairliğin püf noktalarını anlattı.

Bir öğrencinin "Nasıl yazmaya başladınız?" sorusuna Ural, "Annem ilkokul mezunu olmasına rağmen onu hep okurken hatırlıyorum, babam ve ablam da yazar, biz ailece okur-yazarız." cevabını verdi. Ural, bir öğrencinin "Yazmakla ilgili bizlere önerileriniz var mı?" sorusuna şu karşılığı verdi: "Hemen yazmayı bırakın ve okumaya başlayın. Okuyacağınız kitapları en az yiyecek yemeğe gösterdiğiniz özenle seçin. Dahası her kitabı en az iki kere okuyun. İlkinde haz alarak okumanızda bir mahzur yok, ikincisinde satır satır, paragraf paragraf masaya yatırın eseri, dili, kurguyu, üslubu ve karakterleri inceleyin. İşkenceye dönse de bu okuma, sabredin. Notlar alarak içselleştirin okuduklarınızı."

Usta yazar, "Posta Kutusundaki Mızıka, Yangın Merdiveni, Güneşimin Önünden Çekil, Makyaj Yapan Ölüler, Körün Parmak Uçları, Kuduz Aşısı" kitaplarını söyleşinin ardından öğrenciler için imzaladı. Öğrenciler yazara çiçek ve hediye takdim etti. Öğrencilerin yoğun ilgisi karşısında Ural, "Kitaba ve yazara bu kadar ilgi gösteren gençliği karşımda görünce emeklerimizin boşa gitmediğini görüyorum ve çok mutlu oluyorum. Sizler yazmaya karşı benim ilham kaynağımsınız, sizleri yetiştiren öğretmenlere teşekkür ediyorum, onlara minnettarım, okulunuzun ve öğretmenlerinizin kıymeti bilin." ifadelerini kullandı. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.