Çizginin 'Son'u ödülle geldi

Çizginin 'Son'u ödülle geldi
Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Son' teması ile düzenlenen 'III. Uluslararası Bursa Karikatür Yarışması'nda dereceye giren usta çizerlere ödülleri törenle verildi.

BURFAŞ koordinasyonunda düzenlenen "Hangi Son, Hangisi Son?" konulu eserlerin yarıştığı yarışmanın jürisi BURFAŞ Genel Müdürü Zeynel Abidin Turan, FECO Hollanda Başkanı Willem Rasing, Valeri Kurtu, Eray Özbek, Yrd. Doç. Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Nezih Danyal, Zeki Bulut ve İranlı bayan karikatürist Sepideh Anjomrooz'dan oluştu. Değerlendirme sonunda Polonyalı sanatçı Pawel Kuczynski birinci, İstanbul'dan Hicabi Demirci ikinci ve İzmir'den Yusuf Akıncı ise üçüncülük ödüllerini kazandı. Dünyanın 45 ülkesinden 302 sanatçı ve 759 karikatürün katıldığı yarışma keyifli bir törenle sona erdi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi fuayesinde yapılan ödül törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına katılan Başkan Vekili Abdullah Karadağ, kelimelerden önce çizgilerin insanların duygu ve düşüncelerine tercüman olduğunu söyledi. Çizgilerin karikatürün evrensel dili olduğunu ifade eden Karadağ, "Cemal Nadir'in torunları olarak, karikatür sanatına ve sanatçısına destek olmak, kentimizin mizahi yönünü diri tutmak görevimizdir. Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizde karikatür gibi cesur bir sanat dalına destek vermekten, karikatürün cesaretini tüm dünyayla paylaşıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz." diye konuştu. Uluslararası Bursa Karikatür Yarışması'nın bu yıl da çarpıcı içeriğiyle uluslararası platformda yankı uyandırdığını belirten Karadağ, yarışmanın sonlarla yüzleşmeye imkan verdiğini belirterek, "Bu yarışma ve sergi, herkesin sona bakış açısını değiştirecek, korkusuzca yaklaştığımız her sonda bize yeni bir başlangıç bulmayı öğretecek." şeklinde konuştu.

Özel tasarlanan dekoruyla Bursalılara nezih bir atmosfer yaşatan törende ödüller sahiplerini buldu. Başkan Vekili Abdullah Karadağ, birincilik plaketi ile 5 bin dolarlık ödülü, törene katılamayan yarışmanın birincisi Polonyalı Pawel Kuczynsk'e iletilmek üzere BURFAŞ Genel Müdürü Zeynel Abidin Turan'a takdim etti. Yarışmanın ikincisi Hicabi Demirci, plaket ve 2 bin 500 dolar ile üçüncü Yusuf Akıncı da plaket ve bin dolar değerindeki ödülünü alkışlar eşliğinde aldı. Yarışmada mansiyon alan yarışmacıları temsilen Halit Kurtulmuş, Mehmet Aslan ve Osman Güral Suroğlu'na da ödülleri verildi. Ödüllerini alan sanatçılar, mutlu olduklarını belirterek, karikatür sanatına destek veren Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiler.

Dünya Müzik Dostları (DMD) Çoksesli Koro'nun özel eserleri seslendirdiği törende, dans eğitmenleri Seyhan - Dinçer Dişlon 'Sonun Dansı' adlı lirik dans gösteriyle görsel bir şölene imza attılar. Dans gösterisinin ardından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde beğeniye sunulan yarışma sergisi de ilgiyle izlendi. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.