İpekyolu'nda renkli yolculuk

İpekyolu'nda renkli yolculuk
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 7-13 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2. Uluslararası Bursa İpekyolu Film Festivali, Türk Sineması'nın usta oyuncularını bir araya getirdi.

BURSA Ceylan Intercontinental İstanbul'da yapılan toplantıya, ünlü sanatçılar Halil Ergün, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik, İzzet Günay, Ali Rıza Binboğa, Yusuf Sezgin, Fadik Sevin Atasoy, Korhan Abay, Hale Soygazi ve Şemsi İnkaya katıldı.

Basın toplantısında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Onursal Başkanı Hikmet Şahin, organizasyonun amacını konuklarla paylaştı. Başkan Şahin, "Anadolu incisi Bursa'dan selamlar getirdik size" diye başladığı konuşmasında, "Bu yıl film festivalimizin 2.'sini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biz, belediyecilik faaliyetlerimizi yerine getirirken kültür ve sanatı da unutmuyoruz. 'Marka Kent' olma yolunda hızla ilerleyen Bursa'yı en iyi yere getirmek için çabalarken, kültür ve sanata da sahip çıkılması gerektiğini savunuyoruz. Bursa'da bu düşünceyle her yıl çıtası daha da yükselen kültür ve sanat aktiviteleri yapılmaktadır" dedi.

Başkan Şahin, "Festival kapsamında onur ödülü alacak olan Fatma Girik'in dediği gibi 'Sinema hayattır'. Biz de bu hayatı hep birlikte yaşıyoruz. Bu ülke hepimizin. Bizim iddiamız; Bursa'yı diğer kentlerin önüne çıkarmak değil, diğer kentlerle birlikte sinemayı tanıtmayı hedeflemektir" diye konuştu.

Oyuncu Bennu Yıldırımlar'ın sunduğu gecede, Festival Komite Başkanı Burçak Evren ile oyuncu Halil Ergün ve gazeteci Ömür Gedik de söz alarak, '2. Uluslararası Bursa İpekyolu Film Festivali' hakkında bilgiler verdi. Dünya sinemasının seçkin örneklerinin bir araya getirildiği ve çoğu Türkiye'de ilk kez izleyiciyle buluşacak olan 50'yi aşkın uzun metraj filmden oluşan zengin programıyla festival, bir hafta boyunca Bursalılara sinema bayramı yaşatacak. Festivalde uluslararası ve ulusal gösterim programının yanı sıra özel gösterimler, söyleşiler, sergiler, sinema kursları ve atölyeler gibi aktivitelerin de gerçekleştirileceğini, bunun yanı sıra festivalde ilk kez "Uluslararası Altın Karagöz Film Yarışması" ile kısa film ve belgesel film yarışmaları gerçekleştirilecek.

Festivalde bu yıl bir ilke daha imza atılarak, "Yedinci Sanat Engel Tanımaz" projesine de yer verilerek, Babam ve Oğlum filmi özel gösterimlerle görme ve işitme engelli sinemaseverlerin izlenimine sunulacak.

Festivalde "Ahmet Vefik Paşa Onur Ödülü" bu yıl Türk sinemasına yarım asrı aşkın hizmet eden ve daha sinemadaki ilk yıllarında "yıldız" konumuna yükselerek, bu başarısını günümüze kadar taşıyan Fatma Girik'e verileceğini, törenin özel konuklarından usta sanatçı Hülya Koçyiğit açıkladı. Fatma Girik'i ilk kutlayan isim de yine sanatçının yakın dostu Hülya Koçyiğit oldu.

Basın toplantısının ardından kokteyle katılan davetliler, 'Yansımalar' konserini keyifle dinledi. Gecenin sonunda '2. Uluslararası Bursa İpekyolu Film Festivali'ne emeği geçen basın sponsorlarına plaketleri takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.