Haydarpaşa Garı'nı koruma amaçlı imar planı kabul edildi

Haydarpaşa Garı'nı koruma amaçlı imar planı kabul edildi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, ''1/5000 Ölçekli Haydarpaşa Garı, Liman ve Geri Sahası ile Kadıköy Meydan ve Çevresi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı''nı oy çokluğuyla kabul etti. 

Bu yılın son meclis toplantısında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile Haydarpaşa Limanı ve geri sahasını kapsayan ''1/5000 Ölçekli Haydarpaşa Garı, Liman ve Geri Sahası ile Kadıköy Meydan ve Çevresi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'', meclis üyelerince oy çokluğuyla kabul edildi. 
 
Buna göre Üsküdar ve Kadıköy ilçe sınırlarında yer alan planlama alanı, Haydarpaşa Garı, liman ve geri sahası, Harem bölgesi, Kadıköy Merkez bölgesi ve İSKİ Kadıköy Ön Arıtma Tesisinden oluşuyor. 
 
Plan kapsamında, alanın kendi içinde ve İstanbul bütünü içinde olan siluetinden vazgeçilmemesi, gar ve çevresinde kalan tescilli yapıların vizyona uygun işlevlendirilmesi, ekonomik sürdürülebilirliği olan ve alanı canlandıracak fonksiyonların geliştirilmesi, Kadıköy, Harem ve Üsküdar bütünlüğünde bir planlama yaklaşımının geliştirilmesi amaçlanıyor. (AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.