Sami Yusuf'a Youtube şoku!

Sami Yusuf'a Youtube şoku!
Şöhreti kıtalara uzanan dünyaca ünlü sanatçı Sami Yusuf ‘ un Ramazan ayına özel ,hayranları için hazırladığı yaklaşık 700bin kişinin izlediği ‘’ You Came to Me’’ adlı videosu eski plak şirketi olan Awakening Records&rsquo

Sami Yusuf yaptığı açıklamada eski plak şirketinin böyle bir yayın hakkına sahip olmadığını, kendisine ait tüm telif haklarının ETM International’da olduğunu belirtti. Sanatçının tüm telif haklarının ETM International’da olduğu kanıtlanması üzerine “You Came To Me” adlı klip yeniden YouTube’da yayınlanmaya başlandı.

 Yaklaşık yedi yüz bin kişinin YouTube üzerinden tıkladığı “You Came To Me” adlı şarkının kaldırılması Sami Yusuf hayranlarına büyük üzüntü yaşattı. Hayranlarına gösterdikleri sabır ve anlayış için teşekkür eden Sami Yusuf, eski plak şirketi olan Awakening ve eski Türkiye sorumlusu olan Beyza Müzik ile hiçbir bağının olmadığını da sözlerine ekledi. 

Sami Yusuf, 4 Eylül’de İstanbul Harbiye Açık Hava Tiyatrosunda verdiği konser öncesinde yaptığı açıklamalarda, eski plak şirketinin kendisinden izin almadan, şarkılarını bir albümde toplandığını ve bu albümü yayınladığını dile getirmişti. 

Azerbaycan asıllı ‘Sami Yusuf’ Temmuz 1980 tarihinde Tahran'da doğmuş, müzisyen bir ailede yetişmiş ve müzik hocalığını daha genç yaşlardan itibaren babası yapmıştır. Henüz on sekiz yaşındayken dünyanın en prestijli müzik kurumlarından biri olan Londra Kraliyet Müzik Akademisi’nde bestecilik alanında çalışmalarını yürütmek için burs kazanmış genç bir müzisyen, 7 den 70 e değişik kültür ve milletlerden hayranı olup, sıcak ve sempatik tavırlarıyla da dinleyicilerinin beğenisini topluyor.Müzik teorisi ve Orta Doğu makamları hakkında geniş bilgilere sahip olan ‘Sami Yusuf’ davudi sesi, güçlü yorumu ile başta İngiltere olmak üzere Avrupa ve Uzakdoğu’da ciddi bir dinleyici potansiyeline sahip oldu. 

‘Sami Yusuf’ evrensel tınılara yer verdiği albümünü farklı dillerde seslendirmiş, bu sayede farklı kesimlere ve farklı milletlere hitap ederek çalışmalarına evrensel bir boyut kazandırmıştır. Kendine özgü tarzı, müziği, sesi ve pozitif kişiliği ile her gün yeni kitlelerin sevgisini kazanmaya devam etmektedir.

Şöhreti kıtalara uzanan dünyaca ünlü sanatçı, dini temaları ve toplumsal konuları müzik dili ile ifadelendirmesi bu anlatım biçimini kliplerle görsel öğelerle desteklemiş olması da bu başarısında etkin rol oynamıştır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.