Gönüllerin Cumhurbaşkanı Lütfü Oflaz kitaplaşıyor

Gönüllerin Cumhurbaşkanı Lütfü Oflaz kitaplaşıyor
Sosyalistlerden İslamcılara kadar birbirinden farklı tüm kesimlerin ‘Gönüllerin Cumhurbaşkanı’ dediği Lütfü Oflaz için sevenleri kısa bir süre önce www.lutfuoflaz.com sitesini oluşturdular.

Bu siteye girildiğinde, birbirlerinin can düşmanı olanların Lütfü Oflaz’a büyük saygı duydukları görülüyor. Siyasi görüşleri birbirlerinin tam zıddı olanların Lütfü Oflaz’dan övgüyle söz ettiği görülüyor. Birbirlerinin can düşmanı olanların, siyasi görüşleri birbirlerinin tam zıddı olanların Lütfü Oflaz’dan “Gönüllerin Cumhurbaşkanı” olarak söz ettiği görülüyor. Şimdi de bu sitenin kitaplaştırılmasına karar verildi. Bu kitabın adının Gönüllerin Cumhurbaşkanı olacağı açıklandı. Bu sitede siyasi görüşleri birbirlerinin tam zıddı olan aydınların, yazarların, sanatçıların, politikacıların, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin Lütfü Oflaz hakkında yazıp söyledikleri yüzlerce yazıya, yoruma, değerlendirmeye de yer verildi. İşte Lütfü Oflaz hakkındaki bu yazı, yorum, değerlendirmelerden bazıları:

Bugün Hürriyet'te yazan Ahmet Hakan, o günlerde yönettiği Kanal 7 haberde Lütfü Oflaz'ı 'Sivil toplumun Cumhurbaşkanı adayı' olarak tanıttı. İşte o günlerde Lütfü Oflaz'ı destekleyen ilginç bir isim daha vardı. Kimdi dersiniz? Bugünkü başbakan Tayyip Erdoğan. Bakın o günlerde Tayyip Erdoğan ne diyordu: 'Lütfü Oflaz benim de gönlümdeki cumhurbaşkanı adayı.'
Mahmut Övür - Sabah gazetesi/ 27 Ocak 2007

Lütfü Oflaz dendiğinde akla ne gelir? Askeri darbeye karşı ilk insan hakları kampanyasını başlatan insan mı? Her türlü zulme kalemiyle ve eylemleriyle suskun kalmayan bir adam mı? 2000 yılındaki seçimlerde değişik siyasi görüşlere sahip kişi ve kuruluşlar tarafından cumhurbaşkanlığına aday gösterilen gönüllerin cumhurbaşkanı mı? Belki de hepsi…
Radikal Gazetesi / 12 Mayıs 2006

Halkın cumhurbaşkanı adayı Lütfü Oflaz, 12 Eylül'den sonra yazdığı bir yazı nedeniyle yargılanan ilk yazardı. Darbeye karşı ilk insan hakları kampanyasını o başlattı. Her türlü zulme başkaldırdı. Hapislere atıldı. İşkence gördü. Medyadaki çürümeye ilk diklenenlerden biriydi. Egemenlere direndi, dokuz köyden kovuldu ama bir gün bile kalemini uyarlamayı aklının ucundan geçirmedi. Tek başına da kalsa mazlumun yanında saf tuttu. Günde 5 vakit kendisine Zalim kim olursa olsun ona karşı ol, mazlum kim olursa olsun ondan yana ol öğüdünü verdi; bunu da hakkıyla uyguladı. Oflaz, Peter Sellers'in canlandırdığı o müthiş Kükreyen Fare karakterinin gerçek hayattaki izdüşümüdür. Sellers, Kükreyen Fare filminde, ülkesini sinek gibi ezmeye çalışan ABD'ye nasıl kafa tutmuşsa, Oflaz da Bush'a hareket çekiyor.
Tamer Korkmaz - Zaman Gazetesi / 30 Aralık 2005

Lütfü Oflaz, kubbesi çoktan yıkılmış bir hamamın namusunu kurtarmak için çalışanlardandır. Ama inanıyorum ki, çabaları havaya savrulup gitmeyecek. Lütfü Oflaz'ın çektiği bunca eziyet, çile, hapis, mahkemeden sonra geleceğe yönelik umutların kanat çırpışı toplumun yüreğine su serpiyor.
İlhan Selçuk - Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı

Lütfü Oflaz, ideolojiler üstü, düşünceler üstü bir yazar. Her kesimden hayranları var. O, kahhar ekseriyetin ağabeyi. Hepimiz onunla gurur duyuyoruz.
Ahmet Kekeç - Star Gazetesi Yazarı

Mehmet Emin Kazcı'nın 'Cumhurbaşkanı adayım Lütfü Oflaz' yazısını hatırladınız, biliyorum... Tereddütsüz, benim için de öyleydi... O, ne bir Donkişot, ne bir Robin Hood, ne bir Köroğlu, ne bir Battal Gazi. Belki de, her birinden bir parça. Hakkın ve halkın yolunda, dimdik duran ve savaşan bir beyin ve kalem o.
Yalçın Turgut Emin-Vakit Gazetesi / 4 Eylül 2003

Lütfü Oflaz iyi ki var ve iyi ki hep olacak. Ülkemizde ilk insan hakları kampanyasını başlatan Lütfü Oflaz, son cumhurbaşkanlığı seçiminde gençlerin adayıydı.
Aydınlık Dergisi / 29 Haziran 2003

O, hep bir muhalifti. Yıllarca Türkiye'de gazetecilik yapmanın bedelini her şekliyle ödedi. Ama hiçbir zaman yazı macerasındaki onurlu mücadelesinden taviz vermedi.
Mehmet Ali Birand - Posta Gazetesi / 26 Temmuz 1999

Lütfü Oflaz, atını mahmuzlamasa da, o at artık, sabah akşam kendiliğinden 'tırıs' gidebiliyor. Çünkü o uzun yol yolcusu. Bizler, ani, sert ataklarla öne fırlıyor, hızla arayı açtığımızı düşünüyor, yanılıyoruz. Lütfü Oflaz, sabrı, uzun yılların tecrübesinin verdiği sakin bir güler yüzlülükle havasız günlerimizde bize, yorgunluk bilmeyen atının rüzgârıyla nefes veriyor. O'nunla arkadaş olmanızı, saatlerce dertleşmenizi çok isterdim. O'nun 'gizli bir belge' gibi sakladığı yazarlık ahlakını ve bu ahlakın tutuşturduğu derin neşeyi tanımanızı çok isterdim.
Nihat Genç - Leman Dergisi

Aydınların, sanatçıların, sivil toplum örgütü temsilcilerinin Lütfü Oflaz hakkındaki diğer yorum ve değerlendirmelerini okumak için www.lutfuoflaz.com sitesini tıklayın…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.