Turistlerin yılbaşı alışverişi esnafın yüzünü güldürdü

Turistlerin yılbaşı alışverişi esnafın yüzünü güldürdü
Antalya'nın Manavgat ilçesinde turistlerin yılbaşı öncesi alışveriş yapması esnafın yüzünü güldürdü.

Manavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası(MSSPO) Başkanı Adem Şen, yılbaşı satışlarının kısmen de olsa esnafın yüzünü güldürdüğünü söyledi. 2009 yılının ilçe esnafı için son 5 yılın en kötü turizm sezonu olduğunu belirten Adem Şen, umutlarını 2010'a bağladıklarını ifade etti. Yılbaşı tatili için Manavgat'a tatile gelen turistlerin 2010'a sayılı günler kala tezgah açan esnafın yüzünü güldürdüğünü belirten Şen, bu hareketliliğin 31 Aralık'a kadar sürmesini beklediklerini söyledi. Şen, "Perşembe Pazarı'na gelen turistler yaptıkları alışverişle esnafa moral ve can simidi oldu. Bir aydır siftah yapamadan dükkanlarını kapatan esnafımız vardı. Yeni sezon için beklentilerimiz yüksek." diye konuştu. 

RUS VE İSKANDİNAVLAR NOEL BAYRAMI İÇİN TÜRKİYE'DE
Rus Mobaly Tour Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Andrey Baranov, Noel Bayramı kutlamaları için Moskova ve St. Petersburg'u soğuk bulan turistlerin Antalya, Kemer, Belek, Alanya, Kundu, Manavgat Kızılağaç Turizm Bölgesi(KTB), Titreyengöl, Sorgun, Çolaklı, Kumköy, Evrenseki, Gündoğdu, Kızılot ve Side'de açık olan otellere tatile gelmeye başladığını ifade etti. 26 Aralık'ta Rusya'da okulların tatil olmasıyla Antalya'ya tatile gelişlerin artacağını belirten Andrey Baranov, bölgede güneşli havanın Ruslar için çok önemli artı değer olduğunu kaydetti. Baranov, "Rusya'da hava soğuk, Noel Bayramı için bazı turistler Antalya'ya gelmek için rezervasyon yaptırıyor. Yılbaşı rezervasyonu yaptıran turistlerin büyük çoğunluğu zengin Ruslar." diye konuştu.

Rus operatör doktor Tanya Ulitka, Moskova'da hava soğuk olduğu için yılbaşı tatilini kutlamak için Side'ye tatile geldiğini söyledi. Ulitka, Side'de 10 gün tatil yapacağını ifade etti. İsveçli fizik tedavi uzman doktoru Harriet Johannsson da, Stokholm'da hava çok soğuk olduğu için Noel Bayramı kutlaması için Türkiye'de bir haftalığına tatile geldiğini kaydetti.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.