Ümit Özdağ'dan Sinan Ateş davası hakkında açıklama

Ümit Özdağ'dan Sinan Ateş davası hakkında açıklama
Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Sinan Ateş davasına ilişkin olarak "Umudumuz, bundan sonra mahkeme sürecinin hiç olmazsa belirli temel ilkeler çerçevesinde Anayasaya ve yasalara uygun yürümesi ve suçluların, gerçek suçluların adalete teslim edilmesidir" açıklamasında bulundu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ basın açıklaması Ankara'da öldürülen Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş davasına ilişkin yaptı.

"BU DURUM OLAYIN GELDİĞİ NOKTANIN VAHAMETİNİ GÖSTERMEK İÇİN YETERLİDİR"

Özdağ'ın açıklaması şu şekilde:

"Sinan Ateş, Ankara’da sokak ortasında gündüz gözüyle kameraların önünde infaz edilen bir akademisyendir. Bu alçakça cinayetin gerçekleşmesinden bu yana ülkemizde yaşananlar hukuk devletinin nasıl tasfiye edildiğinin açık kanıtı olmak durumundadır. Başından sonuna kadar yaşanan bütün gelişmeler hukukun üstünlüğü ilkesinin askına alındığını göstermiş ve neticede Ayşe Ateş Hanımefendi dava ile ilgili hiçbir görevi ve yetkisi olmayan Cumhurbaşkanından yardım istemek zorunda kalmıştır. Bu durum bile olayın geldiği noktanın vahametini göstermek için yeterlidir.

Umudumuz, bundan sonra mahkeme sürecinin hiç olmazsa belirli temel ilkeler çerçevesinde Anayasaya ve yasalara uygun yürümesi ve suçluların, gerçek suçluların adalete teslim edilmesidir. Bu olmaz ise kamu vicdanında çok derin bir yara açılacak. Hiçbirimiz can güvenliğimiz konusunda güven içerisinde olamayacağımız gibi katillerin cezalandırılacağı hususunda da bir güvenceyle halk karşı karşıya olmayacaktır.

Özetle, bu alçakça cinayet işlendiği günden bu yana Zafer Partisi olarak olayların izleyicisi olduysak bugünden itibaren de avukat, hukukçu arkadaşlarımızla mahkeme sürecini yakından izlemeye, kamuoyuna bu konudaki görüşlerimizi açıklamaya devam edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.