FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Temmuz 2024 faiz toplantısı tarihi ne zaman?

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Temmuz 2024 faiz toplantısı tarihi ne zaman?
2024 Temmuz ayı FED faiz kararı öncesinde, piyasaların bekleyişi sürmeye devam ediyor. FED'in yeni toplantısında nasıl bir karar vereceği merak ediliyor. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? ABD Merkez Bankası toplantısı bu ay var mı? Temmuz 2024 faiz toplantısı tarihi ne zaman? İşte detaylar...

Amerika Merkez Bankası (FED), 2024 Temmuz ayında gerçekleştireceği faiz kararı toplantısına kısa bir süre kala yatırımcılar ve piyasa analistleri arasında büyük bir beklenti oluştu. FED'in faiz kararının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor.

FED TEMMUZ 2024 FAİZ KARARI TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

FED, 2024 yılının Temmuz ayında faiz kararı toplantısını 31 Temmuz 2024 Çarşamba günü gerçekleştirecek. Toplantı, akşam saat 21.00'de başlayacak ve FED'in yeni faiz kararını açıklayacak.

FED'İN HAZİRAN AYI FAİZ KARARINDA NELER OLDU?

ABD Merkez Bankası, haziran ayı toplantısında politika faizini değiştirmeyerek yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutmuştu.

Fed üyelerinin 2024 için faiz indirim beklentisi 25 baz puana indi.

Fed yüksek enflasyonla mücadele kapsamında Mart 2022’den beri 11 kez faiz artırımına giderken, faizler 2001’den beri en yüksek seviyeye çıktı.

Fed, mayıs ayındaki toplantıda da faiz oranlarını değiştirmezken son aylarda enflasyonun hedefe doğru ilerleme kaydetmediğini bildirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.