ATM'ler neden çalışmıyor? ATM'ler ne zaman düzelir?

ATM'ler neden çalışmıyor? ATM'ler ne zaman düzelir?
Dünya genelinde yaşanan büyük bir bilgisayar yazılım arızası, günlük yaşamı ve finansal işlemleri olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle ATM'ler üzerinden para çekmek isteyen kullanıcılar, 19 Temmuz itibarıyla ATM'lerin neden çalışmadığını ve ne zaman düzeltileceğini merak ediyor. Peki, ATM'ler neden çalışmıyor? ATM'ler ne zaman düzelir? İşte bu konuda merak edilen detaylar...

Dünya genelinde büyük bir internet arızası yaşanıyor. ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un sistemindeki teknik aksaklıklar, çeşitli sektörleri derinden etkiledi. Türk Hava Yolları'ndan bankalara, hastanelerden diğer internet hizmetleri sunan kuruluşlara kadar geniş bir yelpazede kesintiler yaşanıyor. Bu durum, finansal işlemleri doğrudan etkileyerek ATM'lerin de devre dışı kalmasına neden oldu.

ATM'LER NEDEN ÇALIŞMIYOR?

Yaşanan sorun, bilişim sistemlerinde meydana gelen bir teknik aksaklık nedeniyle ortaya çıktı. İstanbul'daki birçok kurum ve vatandaş, bu aksaklıktan olumsuz etkilendi. Çok sayıda ATM kullanıcısı, işlemlerini gerçekleştiremediler. ATM ekranında görünen uyarı mesajları, vatandaşları bankanın diğer ATM'lerine ve şubelerine yönlendirdi.

ATM'LER NE ZAMAN DÜZELİR?

ATM'lerin ne zaman tam anlamıyla çalışmaya başlayacağına dair kesin bir zaman dilimi belirtilmiş değil. Ancak, yaşanan küresel teknik aksaklığın çözümü için ilgili teknoloji şirketlerinin ve bankaların yoğun bir şekilde çalıştığı bildirildi. ABD borsalarının açılmasıyla birlikte bu sorunun çözülmesi ve sistemlerin normale dönmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.