Emekliler dikkat! Bu tutarları bankadan talep edebilirsiniz

Emekliler dikkat! Bu tutarları bankadan talep edebilirsiniz
Yeni dönem zamlı maaşların belli olmasıyla birlikte emeklilerin gözü, banka promosyonlarına çevrildi. Emekliler, maaşlarındaki artış sayesinde bankaların sunduğu promosyon miktarlarını güncelleyerek daha yüksek ödemeler alabiliyor. İşte zamlı maaşlarla birlikte gelen yüksek promosyon fırsatları...

Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılan %24.73 oranındaki zam, emeklilerin banka promosyonlarını da etkiledi. Bankalar, emeklilerin maaşlarına göre belirledikleri promosyon limitlerini güncelleme fırsatı sunuyor. Bu sayede emekliler, zamlı maaşlarıyla daha yüksek promosyon ödemeleri alabilirler.

BANKA PROMOSYONLARI NASIL GÜNCELLENİR?

Emekliler, maaş artışlarından faydalanarak mevcut banka promosyon sözleşmelerini yenileyebilirler. Promosyon ödeme şartlarına göre maaşı belirli aralıklarda olan emeklilere farklı miktarlarda ödeme yapılıyor.

İşte maaş aralığına göre promosyon tutarları:

  • Maaşı 10 bin ile 14 bin 999 TL olan emeklilere 8 bin TL
  • Maaşı 15 bin ile 19 bin 999 TL olan emeklilere 10 bin TL
  • Maaşı 20 bin TL ve üzeri olan emeklilere 12 bin TL

Temmuz ayında yapılan zam sonrası, maaşı 10-15 bin TL arası olan bir emekli, yeni zamlı maaşı 15 bin TL'yi aştığında, Halkbank'a başvurarak 8 bin TL yerine 10 bin TL promosyon ödemesi alabilir.

Emeklilerin banka promosyonlarını güncellemek için izlemesi gereken adımlar şunlardır:

  • Öncelikle maaşınıza yapılan zam oranını ve yeni maaş tutarınızı öğrenin. Bu bilgi, promosyon güncelleme sürecinde size rehberlik edecektir.
  • Zamlı maaşınızla birlikte hangi promosyon dilimine girdiğinizi belirlemek için bankanızla iletişime geçin. Bankanızın müşteri hizmetleri veya şubeleri üzerinden bilgi alabilirsiniz.
  • Yeni promosyon tutarını almak için bankanızla mevcut promosyon sözleşmenizi yenileyin. Bu işlem, genellikle bankanızın şubesinde yapılabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.