Merkez Bankası faiz kararını bu hafta açıklıyor! İşte piyasa beklentileri

Merkez Bankası faiz kararını bu hafta açıklıyor! İşte piyasa beklentileri
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), merakla beklenen faiz kararını 23 Temmuz Salı günü saat 14.00'te açıklayacak. Son üç aydır faizi sabit tutan Merkez Bankası'nın bu ay nasıl bir karar vereceği ekonomi dünyasında büyük bir heyecanla bekleniyor. Peki, ekonomistlerin beklentileri neler? Detaylar haberimizde...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın temmuz ayı faiz kararı için sayılı günler kaldı. Son 3 aydır faizi sabit bırakan Merkez Bankası'nın kararının ne yönde olacağını merak ediyor.

Karar, salı günü 14.00'te açıklanacak.

Piyasada genel kanı, TCMB'nin faizi sabit bırakacağı yönünde olurken TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin tahminler şu şekilde:

TCMB PİYASA KATILIMCILARI ANKETİ

Merkez Bankası tarafından düzenlenen piyasa katılımcıları anketine göre, faiz oranının yüzde 50 seviyesinde sabit tutulması bekleniyor. Ankete katılan ekonomistler, Merkez Bankası'nın mevcut faiz politikasını sürdürmesini öngörüyor.

BLOOMBERG ANKETİ

Bloomberg HT'nin düzenlediği ankete katılan 26 kurumun tamamı da politika faizinin yüzde 50 seviyesinde sabit kalacağı yönünde beklenti bildirdi. Bu kurumların 2024 yıl sonu faiz beklentileri ise yüzde 40 ile yüzde 52,5 arasında değişiyor.

Anket sonuçlarına göre, faiz indirimi beklentileri de dikkat çekiyor. 26 kurumdan üçü, TCMB'nin ilk faiz indirimini Eylül ayında yapacağını öngörüyor. Bir önceki ankette bu beklentiye sahip kurum sayısı sadece birdi. Bunun yanında, 15 kurum ise ilk faiz indiriminin Ekim-Kasım-Aralık döneminde gerçekleşeceğini tahmin ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.