İmamoğlu, emeklilere 9 bin TL kira desteği verecek

İmamoğlu, emeklilere 9 bin TL kira desteği verecek
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin temmuz ayının son toplantısında önemli kararlar alındı. Alınan karara göre emeklilere 9 bin TL kira yardımı yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentsel dönüşüm ve riskli yapıların yeniden yapımı konusunda önemli bir adım attı. Geçtiğimiz hafta İBB Meclisi'nde alınan yeni kararlar, İstanbul'daki riskli yapılarda oturan dar gelirli emeklilere yönelik büyük bir destek sağlayacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun duyurduğu bu karar, şehirdeki kentsel dönüşüm projelerine önemli bir katkı sunacak.

YENİLEME MALİYETİNİN YÜZDE 65'İ İBB TARAFINDAN KARŞILANACAK

İBB Meclisi, İstanbul'daki riskli yapıların yeniden yapımına yönelik önemli bir düzenlemeyi oybirliğiyle kabul etti. Karara göre, riskli yapılarda oturan dar gelirli emeklilerin evlerini yenileme maliyetinin %65'i İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Bu destek, emeklilerin evlerini güvenli ve modern standartlara uygun bir şekilde yenilemelerini sağlayacak.

EKSTRA 9 BİN TL KİRA DESTEĞİ

İBB, emeklilere sadece yenileme maliyetinde değil, aynı zamanda kira desteğinde de bulunacak. Riskli yapılarda yaşayan dar gelirli emeklilere, evlerinin yenileme sürecinde ekstra olarak 9 bin TL kira yardımı yapılacak.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bu önemli haberi duyurdu.

İmamoğlu, "Bu haberi, riskli yapılarda oturan dar gelirli emeklilerimizin görmesini sağlayalım. Yenileme maliyetinin %65'ini İBB olarak biz karşılıyoruz, ekstra 9 bin TL de kira desteği veriyoruz" şeklinde bir not paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.