KULİS | Bazı vekiller AK Parti'ye transfer olacak

KULİS | Bazı vekiller AK Parti'ye transfer olacak
Siyasi kulislerde, İYİ Parti ve Gelecek Partisi'nden istifa eden bazı isimlerin AK Parti'ye katılmak isteği konuşuluyor

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, bir yazı kaleme aldı. Babacan, İYİ Parti ve Gelecek Partisi'nden bazı isimlerin istifa ederek AK Parti'ye geçmeleri konusunda temasların devam ettiğini yazdı.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

Kulislerde bir süreden beri konuşulan 'transfer' çalışmaları, basında da zaman zaman haber konusu yapıldı. Bu konudaki çalışmalar, AK Parti'li siyasilere ve iş insanlarına yakın olan muhalefet milletvekilleri ve muhalefet belediye başkanlarını 'yoklamak' şeklinde gelişiyor.

Farklı yöntemlerle 'ikna edilen isimler' daha sonra partinin kurmayları ve saray kadrolarıyla görüştürülüyor. Konunun cumhurbaşkanına iletilmesi ve planlanması ise son aşama olarak hayata geçiriliyor. Bunun tam tersine, iktidar mensuplarını arayarak, zemin yoklayan ve iktidar nimetlerine dahil olmak isteyenler de var.

ARACI KULLANANLAR

Son dönemlerde, parçalanma aşamasına gelen İYİ Parti'den istifa eden bazı milletvekilleri ile Gelecek Partisi'nden bazı isimlerle temasın arttığı bilgisi yoğunlaştı. Bazı belediye başkanlarının da 'iktidar partisi mensubu başkan olmanın avantajlarını kullanmak için' AK Parti kurmaylarıyla temasa geçtiği öne sürüldü.

ERDOĞAN'A İLETİLDİ

Konu bizim radarımıza, AK Parti kurmayları ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bu talepleri değerlendirdiğini öğrenince girdi. Bu, transfer çalışmalarının hızlandırıldığının habercisi. Parti kurmayları, bazı belediye başkanlarının 'iktidar partisine geçtiklerinde yerel yönetimler ile merkezi yönetim arasında daha kolay ilişki kurulacağı' görüşünü dile getirdiklerini aktarıyor. Tersten okununca, iktidarın muhalefet belediyelerini ne kadar bunalttığının da itirafı oluyor.

BİR SÜRE BAĞIMSIZ KALIN

Hatta, parti kurmaylarının, "Partinizden istifa edecekseniz hemen AK Parti'ye katılım olmaz. Bir süre bağımsız kalın" telkininde bulundukları da anlatılanlar arasında. Konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktarıldığında, "Bir süre bekleyin acele etmeyin. Bu süre içinde gerekli değerlendirmeleri yapalım. Parti programımıza uygun olanları, değerlerimize uygun olanları değerlendirelim" dediği aktarılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.