Erdoğan'dan İsrail çıkışı: Diğer ülkelerin topraklarını işgal ederek semiren ülke

Erdoğan'dan İsrail çıkışı: Diğer ülkelerin topraklarını işgal ederek semiren ülke
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail hakkında açıklamalarda bulunarak "Bölgemizde hudutları halen netleşmemiş tek ülke İsrail'dir. Diğer ülkelerin topraklarını işgal ederek semiren ülke İsrail'dir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşma gerçekleştirdi.

"MİLLETİN GÜNDEMİYLE AYNI HİZADA KONUMLANAMADILAR"

Muhalefetin milletin meselelerine nasıl baktığını her konuda gördüklerini dile getiren Erdoğan, "Son 22 yılda birkaç istisna hariç milletin gerçek gündemiyle aynı hizada bir türlü konumlanamadılar. Terörle mücadeleden ülkemizin hak ve çıkarlarının savunulmasına kadar çok büyük savrulmalar yaşandılar. 30 yıllık işgalin altından Karabağ'ı özgürlüğe kavuşturma mücadelesinde en sert eleştiriyi CHP'den aldık. Libya meselesinde de aynı vahim durumla karşılaştık. Türk askerinin Libya'da ne işi var korosunun assolisti CHP ve dönemin CHP genel başkanıydı. Türkiye'nin Afrika'daki varlığından rahatsız olan sömürgecilerin tezleriyle bizleri hedef aldılar" dedi.

"MAVİ VATAN'DAN ÇIKMA KONUSUNDA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ"

"CHP'nin Türkiye ile ve Türkiye'nin çıkarlarıyla alıp veremediği nedir?" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi:

"İktidara muhalefet etmek ayrıdır, Türkiye'nin rakiplerine lojistik destek sağlamak ayrıdır. Biz CHP'den bizimle her konuda aynı düşüncede yer almasını asla beklemiyoruz. Milli meselelerde yerli ve milli duruş bekliyoruz. Bu tarz açıklamalarla ülkemize zarar vermesinler, gölge etmesinler yeter biz onlardan başka ihsan istemiyoruz. Mavi Vatan'a sahip çıkma konusunda en ufak bir geri adım atmayacağız.

"BİZ BAŞINA VURULUNCA EKMEĞİ ALINAN BİR ÜLKE DEĞİLİZ"

Türkiye'nin ve Kıbrıs Türkleri'nin haklarını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Dış politika bağlamında şu gerçeği vurgulamak isterim, biz 2200 yıldan fazla devlet geleneği ve devlet aklı olan milletiz. Başkaları gibi sadece 50-100 yıllık birikimle değil binerce yılın merceğinden bakıyoruz. Hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz. Hamlelerimizi buna göre tayin ediyoruz. Biz başına vurulunca ekmeği alınan bir ülke değiliz.

Tarihimizin hiçbir döneminde de böyle olmadık. Ne başkalarının hakkına el uzatırız ne birilerine hakkımızı yediririz. Libya'da bunu yaptık.30 yıllık işgalin ardından Karabağ'da bunu yaptık. Suriye'den topraklarımıza saldırı olduğunda bunu yaptık. Hakkımıza, kardeşlerimize bekamıza sahip çıktık. Ülkemizin ve milletimizin güvenliğini garanti altına aldık."

"GAZZE'DE SON DERECE VAHŞİ BİR SOYKIRIM YAŞANIYOR"

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da değinen Erdoğan, "Barışı, istikrarı, sükuneti savunan taraf olduk. Gazze'de 300 gündür son derece vahşi soykırım yaşanıyor. İsrail güçleri 16 bini çocuk 40 bin Filistinli kardeşlerimizin tepelerine boma yağdırarak kalleşçe şehit etti. 100 bin Filistinli kardeşimiz yaralandı. Küvezdeki bebeklere kurşun sıkacak kadar ileri gittiler. Gıda sırasında bekleyen insanları katledecek kadar alçaldılar. Cami, kilise ve okulları bombalayacak kadar gözlerini kararttılar. İsrail savaşın hukukunu bile yok saydı. Hitler'i gölgede bırakacak bir barbarlığa imza attılar.

Eli kanlı katiller Temsilciler Meclis'inde ağırlanıyor alkışlanıyor. Ben de insanım diyen, ben de Müslüman'ım diyen birisinin böyle bir tabloya rıza göstermesi mümkün mü? BM Güvenlik Konseyi bugün sorumluluk almayacaksa Allah aşkına ne zaman alacak? Daha kaç bin tane çocuğun ölmesi lazım. Bu gidiş gidiş değildir. Netanyahu yönetimindeki altında İsrail'in gittiği yol yol değildir. Bu pervasızlık, bu hoyratlık, Batının sergilediği bu iki yüzlülüğün sonu korkarım ki çok kötü bitecektir

Bugün gözünü Lübnan'a dikenlerin yarın pis ellerini başka yerlere uzatmayacağını kim garanti edebilir. Bölgemizde hudutları halen netleşmemiş tek ülke İsrail'dir. Diğer ülkelerin topraklarını işgal ederek semiren ülke İsrail'dir.

"BİZİ YOLUMUZDAN ALIKOYAMAZ"

Klavye soytarının hadsiz mesajları bizi sindirmez, bizi yolumuzdan alıkoyamaz. Tayyip Erdoğan'ın hakikati haykırmasına engel olamaz. Eli kanlı canilerin provokasyonlarına da gelmeyiz. Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık. Biz bugünlere çarpışa çarpışa geldik. Bize gazete manşetlerinden ömür biçenler oldu ama yanıldılar. Bizi terörle, darbeyle devirmek isteyenler oldu. Tamamını ya meydanlara ya da dağlara gömdük. Korkuyu yanımıza hiç yaklaştırmadık. Bugün de dimdik ayaktayız. İsrailli yetkililerin küstah açıklamaları karşısında milletimizin sergilediği dik duruşu kıymetli bulduğu belirtmek istiyorum" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.