"AKP'yi vakit kaybetmeden parçalamak lazım"

"AKP'yi vakit kaybetmeden parçalamak lazım"
Ergenekon terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla ikinci kez gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın tutuklanmasına sebep olan günlüklerindeki ayrıntılar dudak uçuklatan cinsten. Günlüklerde ETÖ'

Ballay'ın günlüklerinde Jandarma Genel Komutanlığı yaptığı dönemde emekli Orgeneral Şener Eruygur'la  yapılan görüşmenin ayrıntıları yer alıyor. Görüşme'de ADB ve AK Parti ile ilgili ilginç detaylar var.  İşte o notlar: 

“27.1.0 pazartesi
Saat 18.00'de Şener ERUYGURLA görüşme... 19.10'a dek. Komutanlık kapısından, meclisin karşısından giriş. Jandarma heykelleri... Döner merdivenden çıkış. Görüşme..  

ABD: Görüşmelerde çok açık konuşuyorum. Bize bir türlü operasyon sonrası planlarını söylemiyorlar. Yazılı verip diyoruz yapmıyorlar. Ben onlara Türkiye'nin nasıl kurulduğunu anlatıyorum. Dikkatle dinliyorlar. Bu ülkeyi böldürmeyiz diyorum.. Büyükelçi geldi ona dedim ki Biz eğer çok zorda kalırsak delilik de yaparız. Ne yapacağımız belli olmaz. Eğer bölünürsek, siz de altında kalırsınız… Gerçekten söylüyorum. Türkiye parçalanırsa, ABD altında kalır. Bunların niyeti petrol. Bu belli oldu.  

AKP: Bunların kafalarının bir bölümü çürümüş. Bu yüzden bunlardan sağlam fikir çıkmaz. Arada bir iyi fikir gibi görünse bile mutlaka sapıtırlar. Mümkün değil. Bunları orta vadede, hatta çok vakit kaybetmeden parçalamak lazım. Şimdi bazı emareler var ama, doğrusu onlara kesin gözüyle bakamıyorum. Biraz zaman tanımak lazım görüşü var. İyi güzel de bu zaman içinde ne tür kadrolaşma yapacaklar, devleti nasıl yıpratacaklar, bunu bilmiyoruz. Bu kadrolaşmanın önüne mutlaka geçmek gerekiyor."

BU DA BALBAY'IN DARBE GÜNLÜKLERİ-TIKLAYIN

HAYATTA EN HAKİKİ MÜRŞİT ERGENEKONCU HURŞİT-TIKLAYIN


PAŞA'NIN 'YEŞİL' İTİRAFINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ETÖ'CÜ VE 28 ŞUBAT'ÇI PAŞALARIN SKANDAL SES KAYITLARI İÇİN TIKLAYIN

BALBAY'A DESTEK BAŞLARINA BELA OLDU-TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.