Devletin cebinden para çalanlar hesabını versin

Devletin cebinden para çalanlar hesabını versin
Maliye Bakanlığı koordinasyonunda Haziran 2009’da Petrol Ofisi A.Ş.’nin Hatay’da yer alan depolarında yapılan denetimlerde, menşei belirsiz Ulusal Marker sıvısının ortaya çıkmasından sonra, POAŞ’ın piyasaya ne kadar kaçak akaryakıt

Uğur Kağan MERTOĞLU'nun haberi...

İŞTE KAÇAKÇILIĞI VE SAHTECİLİĞİ ORTAYA ÇIKARAN BELGELER-HABER VE FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Aydın Doğan’ın büyük ortağı olduğu POAŞ’ın sattığı enerjide büyük oranda böyle usulsüzlük olduğu iddia edilirken, soruşturmanın genişletileceği belirtiliyor.

GÜLEK: DENETİM VE ADALET ŞART
Konuyla ilgili Vakit’e konuşan Vergi Denetmenleri Derneği Genel Başkanı Aykut Gülek, “O konuyla ilgili TÜBİTAK ve Enerji Piyasası Denetleme Kurulu raporunu vermiş ve bir gerçeği ortaya çıkartmış. Zaten ülkemizde enerjinin yüzde 50’sinin kaçak olduğu biliniyor. Son yıllarda işsizlik arttı, ekonominin dengesi bozuldu. Bundan dolayı bu tip yasadışı kaçakçılığa izin verilmemeli ve çok ağır yaptırımlar uygulanmalı. Hatta devletin savcıları hemen harekete geçmelidir. Basit bir esnafa bile hiçbir ayrıcalık yapılmadan en ağır şekilde yaptırımlar uygulanıyorsa, adı şu holding ya da bu holding hiç fark etmez, adalet hemen uygulanmalı ve ülkemizin ekonomisini en önemli katma değer sağlaması gereken enerji piyasasında da adalet uygulanırsa gelir dengesizliği, işsizlik ve diğer ekonomik sıkıntılar bir ölçüde giderilmiş olur” dedi.

ER: BU KAÇAKÇILAR ELLERİNİ KOLLARINI SALLAYARAK GEZMEMELİ
Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Ali Er ise, “Biz Türkiye’de dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyoruz. Kaçak akaryakıtı ellerini kollarını sallayarak yurda sokanlar, tüketicilerin ve devletin cebinden para çalıyorlar. Bunlara fırsat verilmemesi lazım. Vergiden çalınan her kuruş, milletin çocuklarının rızkından çalınıyor demektir” diye konuştu.

MARKER CİHAZLARI NASIL YANILTILDI?
TÜBİTAK tarafından yapılan analizlerde varılan sonuca göre POAŞ tesislerinde bulunan menşei belirsiz ürünün Ulusal Marker cihazlarını yanıltmaya yönelik yanıltıcı boya içerdiğini belirtiyorlar. TÜBİTAK raporuna göre POAŞ tesislerinde bulunan menşei belirsiz ürünün Ulusal Marker cihazlarını yanıltmaya yönelik yanıltıcı boya içerdiği, bu maddenin akaryakıta yüksek miktarda ilave edilmesi durumunda Ulusal Marker özelliği göstererek saha kontrol cihazlarını yanılttığı vurgulanıyor. Kaçak akaryakıttan, devletin yıllık 6 milyar TL vergi kaybı olduğu belirtiliyor.

***

Doğan, banka hesaplarına haczi doğruladı
Doğan Yayın Holding A.Ş., vergi kaçırdığı tespit edilen şirketlerinin banka hesaplarındaki mevcut tutarlarına ihtiyati haciz işlemi tesis edilmesini, bankalara yazılan yazılar vasıtasıyla öğrenildiğini duyurdu. Doğan Yayın Holding A.Ş.'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, “Doğrudan bağlı ortaklığımız Doğan TV Holding A.Ş. ile dolaylı bağlı ortaklıklarımız D Yapım Reklamcılık ve Dağıtım A.Ş., Doğan Prodüksiyon Hizmetleri A.Ş. ve Alp Görsel İletişim Hizmetleri A.Ş.'den 2005, 2006 ve 2007 hesap dönemlerine ait ‘Vergi İnceleme Raporları’ ile ilgili olarak; vergi aslı, vergi cezası ve gecikme faizi tutarı için birlikte toplam 4 milyar 823 milyon 825 bin 987.33 TL tutarındaki teminatın gösterilmesi sürecinde; ilgili Vergi Daireleri tarafından yukarıda ticaret unvanları yer alan bağlı ortaklıklarımızın banka hesaplarındaki mevcut tutarlarına ihtiyati haciz işlemi tesis edilmiş olduğu, bankalara yazılan yazılar vasıtasıyla bugün dolaylı olarak öğrenilmiştir. Diğer taraftan, medyada yer aldığı şekli ile ‘Doğan hisselerinin bloke edilmesi’ ifadesinden ne kastedildiği ise tam olarak anlaşılmamaktadır.” denildi.

MALVARLIĞI İNCELENECEK
Doğan’ın vergi cezası ile ilgili haciz konulan varlıkları 4.8 milyarlık vergi cezası borcunu karşılamazsa, Doğan Grubu'nun para ve mal transferlerine geriye dönük inceleme yapılacak.

DOĞAN ALEYHİNE KARAR
Kızı, Doğan TV'de spiker olarak çalışan Hakim Gülşen Deringöl’ün de üyesi olduğu İstanbul 9. Vergi Mahkemesi, Doğan Grubu’nun yürütmeyi durdurma talebini oybirliği ile reddetti. Aydın Doğan’ın çalışanı Elif Deringöl’ün annesi Hakim Gülşen Deringöl, etik olmadığı gerekçesiyle karar görüşmesine katılmadı. Doğan Yayın Holding bir açıklama da mahkeme kararı için yaparak, “itiraz hakkının” kullanılacağını duyurdu. Öte yandan Doğan Yayın Holding A.Ş, Doğan Dış Ticaret ve Mümessillik A.Ş. ile Işıl İthalat İhracat Mümessillik A.Ş'nin, vergi ve ceza ihbarnamelerinin terkini (silinmesi) amacıyla itirazda bulundukları belirtildi.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.