İsrailli bakanın bu sözleri haddini aştı

İsrailli bakanın bu sözleri haddini aştı
Filistin’in Gazze Şeridi’nde bu yılın başında çoğunluğu kadın ve çocuk 1500 Filistinliyi katleden İsrail, 29 Ekim’de İsrail’deki Türkiye Büyükelçiliği’nin vereceği Cumhuriyet Resepsiyonu davetini boykota hazırlanıyor. Türkiye

YAHUDİLER ERDOĞAN'I İNDİRMEK İÇİN DARBE ÇAĞRISI YAPTI-TIKLAYINIZ 

ERDOĞAN'IN ÇIKIŞI YAHUDİ LOBİSİNİ AZDIRDI-TIKLAYINIZ 

YAHUDİ GAZETECİDEN TÜRKİYE'YE KOMİK TEHDİT-TIKLAYINIZ

Filistin’de uyguladığı katliamlar nedeniyle BM Raporu’nda ‘savaş suçu işledi’ denilen ve Türkiye’nin bu nedenle Anadolu Kartalı Tatbikatı’na almayı reddettiği İsrail, 29 Ekim’deki Cumhuriyet resepsiyonunu boykot etmeye hazırlanıyor. İsrail’deki Türkiye Büyükelçiliği’nde yapılacak olan Cumhuriyet Resepsiyonu’na birçok İsrailli bakan katılmama kararı alırken, bazı bakanların da ‘yangına körükle gitmeyelim’ diyerek, boykotun ters tepeceği görüşünü dile getirdi. 

ATATÜRK’Ü ÖVERLERDİ ŞİMDİ DE CUMHURİYETİ BOYKOT EDİYORLAR
İsrail basınında yer alan haberlere göre, İsrail Hükümeti’nin en ırkçı Bakanı Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın Cumhuriyet Resepsiyonu’na katılmaması kesin iken, Savunma Bakanı Ehud Barak’ın bu konuda henüz karar vermediği belirtildi. Türkiye ile ilgili yaptıkları her açıklamada “Büyük Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet” diyerek Türkiye’deki bazı kesimlere mesaj gönderen İsrail’in bu boykotuyla ilgili olarak en ilginç açıklamayı ise Bilgi ve Diaspora Bakanı Yuli Edelstein yaptı. Türk Büyükelçiliği’nin davetine iştirak etmeyi kabul etmeyen Edelstein, “Onların (Türkiye) yüzümüze tükürürken, bizlerin yağmur yağmur demesi kabul edilemez” dedi.

“AB’YE KATILMAK İSTİYORSA, İSRAİL’E BU ŞEKİL DANS ETMEMELİ”
Edelstein, kabinedeki diğer bakanların da resepsiyona katılmaması çağrısı yaparken, “Eğer Türkler ateşi düşürmek istiyorlarsa, bunun yolu bu değil. Mesela, BM’de İsrail’i suçlayan Goldstone Raporu’na karşı oy kullanmalıydılar. Ama bunu yapmadılar. Türkiye Büyükelçiliği’nin devlet televizyonunda yayınlanan ve İsrailli askerlerin Filistinli bebekleri öldürdüğünü gösteren diziyi kınadığını duymadım. Eğer Türkiye Avrupa Birliği’ne katılmak istiyorsa, İsrail’le bu şekilde dans etmemelidir” ifadelerini kullandı.

PERES BELLİ DEĞİL, LIEBERMAN KATILMAYACAK
Öte yandan İsrail Hükümeti bakanlarının bir kısmının boykot etmesi beklenen Cumhuriyet Resepsiyonu’na İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in katılıp katılmayacağı konusunda herhangi bir açıklama yapmadı. İsrail’in aşırı sağcı Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın Goldstone Raporu’nu onaylayan Çin Büyükelçiliği’nin davetini kabul etmediği gibi Türkiye Büyükelçiliği’nin davetine de iştirak etmemesi bekleniyor.

ELIEZER: LİDERLER KARNINDAN KONUŞMAMALI
Resepsiyona katılacak olan İsrail Hükümeti’nin Ticaret, İş ve Endüstri Bakanı Binyamin Ben-Eliezer, İsrail’in yangına körükle gitmemesi tavsiyesinde bulundu. Ben-Eliezer, “Türkiye olan ilişkilerimiz stratejik ve bizim bunu sürdürmemiz lazım. Elbette ben bu davete katılacağım çünkü davet edildim. Yangına benzinle gitmemeliyiz. Böyle durumlarda liderlerin karnından konuşmaması gerekir.” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ ZİYARET ETMEYECEĞİM”
Kabinenin Bilim ve Teknoloji Bakanı Daniel Hershkowitz ise ne Türkiye’yi ne de Türkiye’nin Büyükelçiliği’ni ziyaret etmeyi planladığını belirterek, “Türkiye, İsrail ordusuna karşı atılan iftiraları kınamadığı sürece ziyarette bulunmayacağım. Türklerin tarihi, İsrail’den insan hakları konusunda ders alacaklarını gösteriyor” dedi.

MEHMET NEDİM ASLAN/HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.