Meslek eğitim kursları teknolojik binalarda yapılacak
Doç. Dr. Korkmaz, Üniversite, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve İTSO'nun yer aldığı projeyi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e sunduklarını kaydetti. Meslek eğitim kurslarının gelişi güzel, ihtiyaçlar belirlenmeden kabaca açıldığını belirten Korkmaz, "Her önüne gelen rastgele bir kurs açıyor. Zaman, emek kaybı oluyor. İhtiyaca yönelik olmadığı için kursiyer yine açıkta kalıyor. Ayrıca, kursiyerler tam donanımlı olarak yetişemiyorlar." dedi.
Korkmaz, hazırladıkları projenin üç aşamalı olduğunu, Üniversite, İŞKUR ve İTSO arasında koordineli bir çalışma yapılacağı kaydetti. Amaçlarının, mesleki eğitim kurslarının işgücüne ihtiyaç olan alanlarda, daha verimli yapılmasını sağlamak olduğunu kaydeden Korkmaz, "Bunun için boş bir bina bulup, binayı İstihdam Araştırmaları ve İşgücü Merkezi olarak tasarımlamak istiyoruz. Bir mesleki eğitim kursu açılmak istendiğinde kapı kapı yer aranmayacak. Bu binada oluşturulacak alt yapı sayesinde kurslar buralarda verilecek." diye konuştu.
Bu kurslara özellikle bayanların katıldığından akşamları ulaşım, güvenlik gibi konuların problem olduğunu ifade eden Korkmaz, binada 7-8 derslikten oluşan bir birim oluşturulması halinde başarılı olacaklarını inandıklarını anlattı.
Adem Korkmaz, gelişi güzel kurs açmak yerine, sorunların araştırılıp ona göre istihdam kursları açılmasını hedeflediklerini bütçeyi de oluşturulacak projelerden finansa etmek istediklerini kaydetti. Korkmaz, "Herkes kurs açıyor. Üniversite, belediye, halk eğitim. Ancak hiçbir araştırma yapılmıyor. Hangi kursa ihtiyaç var? Hangi mesleğe ihtiyaç var? Kabaca bilgilerle bu iş yürütülüyor." şeklinde konuştu. (CİHAN)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.