Bakan Çubukçu Özel Fener Rum Lisesinde

Bakan Çubukçu Özel Fener Rum Lisesinde
Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, azınlık okullarında okuyan öğrencilerin ve çocukların her anlamda sorunsuz, nitelikli bir ortamda eğitim görmelerinin son derece önemli olduğunu belirterek, "Çünkü biliyoruz ki burada yetişen gençler, Türkiye'dek

Bakan Çubukçu, Fener Rum azınlık okullarının yıl sonu etkinliğine katılmak için geldiği Özel Fener Rum Lisesinde, ellerinde kırmızı-beyaz güller ve Türk bayrağı taşıyan öğrenciler tarafından karşılandı. 

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de eşlik ettiği Bakan Çubukçu, daha sonra etkinliklerin yapıldığı salona geçti.

Çubukçu, burada yaptığı konuşmada, azınlık okullarının eğitim ve öğretim görevlerini eksiksiz yerine getirerek Türkiye'ye çok önemli katkılar sağladığını söyledi.

Aynı zamanda bu okullardan bugüne kadar birçok önemli şahsiyetin yetiştiğini belirten Çubukçu, "Bugün mezun olacak gençlerin de aynı başarıyı yakalayacaklarından kuşku duymadığını ifade etti.

Bugün itibarıyla 17 ilköğretim, 5 de ortaöğretim okulunda 214 öğrenciye eğitim-öğretim verildiğini dile getiren Bakan Çubukçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu okullarda bazı problemler olduğunu biliyoruz. Bakanlığımız, son dönemde, eğitim konularının tamamını gözden geçirirken cemaatinize mensup okullardaki problemleri de gidermek ve okullarımızın eğitim ve öğretim çalışmalarını daha etkin ve verimli yürütebilmesi için bazı düzenlemeler yaptı. Bu düzenlemeler sizlerin de bildiği gibi azınlık okullarında okuyan öğrencilere Türkçe ve Türk kültürü dersleri kitapları ücretsiz olarak dağıtılıyor. Yine okullarımız için yapılan haftalık ders çizelgelerindeki yenileme çalışmalarına paralel olarak Rum okullarındaki haftalık ders çizelgeleri de okul yönetimleriyle iş birliği halinde yenilenmiştir. Okullarımızda yaşanan öğretmen eksikliğini gidermek için aday öğretmenlerin de göreve başladığı günden itibaren resmi okullarda olduğu gibi azınlık okullarında da 30 gün derse girmeleri sağlanmıştır."

Okullarda yaşanan disiplin ve sicil amirleriyle ilgili problemleri de mevzuatta yaptıkları değişiklikle aşmış olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, şunları kaydetti:

"4306 sayılı Yasa'yla zorunlu eğitim 8 yıla çıkarıldı. Rum okullarının özel durumları dikkate alınarak, ilköğretim 6-7-8. sınıfların lise bünyesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmesine, yönetimin lise müdür, müdür başyardımcısı tarafından yürütülmesine imkan sağlanmıştır. Ayrıca Lozan Anlaşması hükümleri gereğince, bu okullarımızda, azınlığın kendi dilleriyle eğitim yapılan derslerin öğretimi Yunanistan hükümeti tarafından gönderilen kontenjan öğretmenleri tarafından yapılmaktadır. Kontenjan öğretmen sayısının yetersiz olmasından dolayı bazı derslerin öğretiminin yapılamadığını biliyoruz. Öğrencilerimizin bu mağduriyetleri de yetiştirme kursları aracılığıyla giderilmektedir. Azınlık okullarında okuyan öğrencilerimizin, çocuklarımızın her anlamda sorunsuz, nitelikli bir ortamda eğitim görmeleri bizim için son derece önemli. Çünkü biliyoruz ki burada yetişen gençler, Türkiye'deki hangi okulda olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği açısından iyi eğitim almış birer birey olarak, bizlere muhakkak katkı sağlayacaklardır. Bugüne kadar bu konuda aldığımız tedbirleri bundan sonra da almaya devam edeceğiz. Okullarımızdan mezun olan tüm öğrencilerimizin Atatürk'ün 'yurtta barış dünyada barış' anlayışıyla, öncelikle yurt içinde toplumsal barışı ve huzuru sağlamanın önemini kavrayan ve onları dünyada barış, dostluk ve kardeşlik koşullarını düşünmeye yönelten bir eğitim anlayışıyla yetiştirdiğinize yürekten inanıyorum."

(aa)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.