SDÜ, eğitimde 'Anadolu Kaplanı' oldu

SDÜ, eğitimde 'Anadolu Kaplanı' oldu
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, eğitimde 'Anadolu Kaplanı' olduklarını söyledi. Baydar, 52 bine yaklaşan öğrenci sayısıyla Türkiye'nin 18'nci büyük üniversitesi olan SDÜ'nün TÜBİTAK'ın proje başvurusunda Tü

15 fakültesi, 2 yüksekokulu, 17 meslek yüksekokulu, 5 enstitüsü, 36 araştırma ve uygulama merkezi ve 50 bine yaklaşan öğrenci sayısıyla Anadolu üniversiteleri içinde dikkat çekici büyümesi ve gelişimi ile öncü bir eğitim kurumu haline geldiğini belirten Baydar, SDÜ'nün eğitimde 'Anadolu Kaplanı' haline geldiğini kaydetti. 

Baydar, bin 777'i akademik, bin 350 idari personel olmak üzere, toplamda 3 bini aşkın personelle yürüttükleri eğitim- öğretim ve idari hizmetlerinden yararlanan gençler için SDÜ'nün gelecek vadeden bir üniversite olduğunu ifade etti.

Baydar, şunları söyledi: "Genç bir üniversite olmasına rağmen kısa sürede sayılı üniversiteler arasına girmeyi başardı. SDÜ bugün sahip olduğu akademik birimleri, öğretim elemanı ve öğrenci sayısı, fiziki kapasitesi ve bilimsel araştırmalarıyla, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleri ile ülkenin seçkin yükseköğretim kurumlarından birisi haline geldi."

Baydar, SDÜ'nün bölgesinde sanayileşme, tarımsal gelişim ve teknolojik alanlarda bir lider pozisyonu üstlenerek, birçok değişikliğe ve yeniliğe imza attığını dile getirdi.

SDÜ'nün bugünkü hacmiyle Isparta'nın lokomotifi, Göller Bölgesi'nin en büyük ölçekli kurumlarından birisi olduğunu, kentsel değişmenin ve gelişmenin arka planında SDÜ'nün olduğunu anlatan Baydar, "Isparta bugün bir 'sağlık kenti' diye anılıyorsa bunun arkasında da Türkiye'nin en modern hastanelerinden biri olarak görülen SDÜ Araştırma ve Uygulama hastaneleri, Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi vardır. Hastanemiz yeni açılan ek poliklinik binaları ve düzenlemeleriyle birlikte hizmet kapasitesini arttırmış ve ilgi odağı haline gelmiştir." şeklinde konuştu.
CİHAN

Metin Lütfi Baydar, TÜBİTAK'ın proje başvurusunda Türkiye 4'ncüsü yine TÜBİTAK tarafından desteklenen proje sıralamasında Türkiye 8'ncisi olduklarını tıp ve mühendislik bilim alanlarında birçok öğretim üyesinin bu kurumun teşvik ödüllerini aldığını ifade etti.

Baydar, "Rektör olarak üniversitedeki bu bilimsel ortamın gelişmesi ve devamı için de bütün bu başarılı çalışmalarda bir üst yönetici olarak, arkadaşlarımın hep yanında olup, desteklemeye gayret ettim. Bu faaliyetlerin daha iyi yapılabilmesi için fiziksel sorunları çözmeye çalıştım. Tüm bilimsel araştırma projelerimize kaynak ayırıyoruz." ifadelerini kullandı.
CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.