Ulusalcıların Din Rahatsızlığı

Ulusalcıların Din Rahatsızlığı
Seviye Belirleme Sınavı (SBS)’nın kaldırılmasıyla birlikte bu yıl ilk defa gerçekleşen Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş (TEOG) sınavındaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları ulusalcıları rahatsız etti.

Seviye Belirleme Sınavı (SBS)’nın kaldırılmasıyla birlikte bu yıl ilk defa gerçekleşen Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş (TEOG) sınavındaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları ulusalcıları rahatsız etti. Alevi çocuklara din sorularının sorulamayacağını söyleyenler, bu yolla Aleviliği İslam dışında göstermeye çalıştılar. Sözcü, Cumhuriyet, Sol gibi gazeteler gayri müslimlere din sorusunun sorulmasının haksızlık olacağı bahanesiyle, din derslerinin kaldırılmasını istediler.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın liselere geçiş sınavını değiştirmesi sonucu müfredata konulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi İslam karşıtlarında rahatsızlığa yol açtı. Yeni sınav sistemine göre din dersinin soru sayısının Türkçe ve matematik gibi derslerle eşit olmasına ulusalcılar karşı çıktı. 12–13 yaşındaki çocuklara din dersi vermenin yanlış olacağından dem vuruldu. Sosyal devlet anlayışı içerisinde din vurgusunun yapılamayacağını belirten ulusalcılar sınav sistemini eleştirirken İslam’a da ağır hakaretlerde bulundular.

‘DİN’ RAHATSIZLIĞI

Sınavlarda din sorusunun sorulmasını istemeyenlerin sözcülüğünü ise başta Sözcü, Cumhuriyet, Sol, Yurt, Taraf gibi gazeteler yapıyor. Sol gazetesi dün “Skandal din sınavı” manşetiyle okuyucularının karşısına çıkarken, Sözcü de “Bu nasıl adalet” haberini yaptı. Sol gazetesi soruların Sünni İslam propagandası olduğunu iddia ederken İslam’ın huzur dini olmadığını ileri sürdü. Haberde İslam’a yönelik hakaretler dikkat çekti. Gazete, “Sorularda ‘Müslüman toplumlar eskiden beri huzur ve güven içinde yaşamıştır, fakirler gözetilmiştir’ gibi açıkça yalan bilgilere yer verildi. Sadaka kültürü fikri savunuldu, sosyal devlet kavramı hiçe sayıldı” sözlerine yer verdi. Gazete ayrıca, din derslerinin diğer derslerle de eşit tutulmasını eleştirdi. Sözcü gazetesi ise Türkiye’de yaşayan azınlık vatandaşlarının haklarını savunmak bahanesiyle toplumun yüzde 99’unu oluşturan kesimi yok saydı. Gayri müslim çocuklara din sorusunun sorulamayacağını dile getiren gazete, din derslerinin kaldırılmasını istedi.

ALEVİLİĞİ DİN DIŞI GÖSTERME GAYRETİ

TEOG sınav sistemini eleştirenlerin en büyük argümanları ise Alevi çocuklara din dayatmasının yapılamayacağı oldu. Sınavda sorulan soruların Sünni anlayışta olması Alevilere din propagandası olarak yansıtılmaya çalışıldı. Yapılan haberlerde Alevilerin Sünnileştirilmek istendiği dile getirilirken, Aleviliğin İslam’da yeri olmadığı vurgusu yapıldı. Alevi çocuklara din sorularının sorulmasının doğru olmayacağını söyleyenler, din derslerinin tamamen kaldırılmasını istediler.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum