Yabancı öğrenciler İzmir'de organik tarımı öğreniyor
Organik tarım sistemlerinde agronomik, çevre ve sosyoekonomik sürdürülebilirlik konularının işlendiği kursa Polonya'dan 4, Yunanistan'dan 3, İtalya'dan 6, Estonya'dan 1, Mısır'dan 1, Gana'dan 1 ve Nepal'den 1 olmak üzere 17 yabancı, Türkiye'den de 12 öğrenci katıldı. Dersleri ise altısı AB ülkelerinden ve 12'si EÜ'den olmak üzere 18 öğretim üyesi verdi.
EÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uygun Aksoy, kursa gelecek öğrencilerin, AB Erasmus programına dahil üniversitelere kayıtlı olması gerektiğini belirtti. Aksoy, "Organik tarım, özellikle tarımın ve gıda maddelerinin doğal kaynaklar üzerindeki baskısını azaltarak gelecek kuşaklara daha iyi bir dünya bırakmayı amaçlamaktadır. Temel ilkeleri bu doğrultuda gelişmiştir ancak uygulamalarda bu konuların gözardı edildiği ve konvensiyonel tarımdakine benzer yanlışların yapıldığı da görülmektedir." dedi.
Lisans üstü öğrencilere birçok farklı konular hakkında bilgi aktardıklarını ve özellikle örnekler üzerinde tartışmalara imkan sağladıklarını söyleyen Prof. Dr. Aksoy, "Katılımcılar, organik tarımda başarılı ve başarısız örneklerle ulusal organik tarım politikaları konularında ödev hazırlayıp sunum yaptı. Ayrıca ülkemizde organik tarımın başşehri konumundaki İzmir ve çevre illerde organik çiftlik, köy ve turizme entegrasyonu sağlandığı alanlar gezilerek tartışıldı." şeklinde konuştu. (CİHAN)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.