Kartelin KARMA ahlaksızlığı çöktü
SAMET DOĞAN'IN HABERİ / VAKİT
Türkiye’de kartelin cinsel yaklaşımı, Anasol-M hükümetinin de dinsel tehdit görmesiyle tarihe gömülen tek cins sınıfların karma sınıflara göre çok daha başarılı olduğu bilimsel olarak kanıtlandı. İngiltere’de eğitim faaliyetinde bulunan Kuzey Londra Kız Yüksek Okulu'nda öğrencilerin diğer okullara göre başarı grafiğinin gittikçe yükselmesi, The Times gazetesine haber konusu oldu. Şimdi İngiltere’de “erkek-kız ayrı sınıf ve okulların oluşturulması” tartışılıyor. Türkiye’de ise özel okul ve dershanelere karma sınıf zorunluluğu, “tarikat ve cemaatlerin cinsiyet ayrımı yoluyla devleti içten ele geçirme atağı” safsatasıyla Anasol-M Hükümeti tarafından getirilmişti.
Türkiye’de dinsel alerji sebebiyle bilimselliğe kör kalınıp, cinsellik bahanesine sığınılarak “karma sınıf” zorunluluğu getirilirken; İngiltere’de sadece kız öğrencilerin eğitim aldığı okulların yakaladığı başarı grafiği konuşuluyor.
THE TIMES: KARMA OKULLARA GÖRE GRAFİK ÇOK YÜKSEK
“Sadece kız öğrencilerin bulunduğu okuldaki başarı grafiği yükseliyor” üst başlığıyla yayınladığı haberde The Times, “Sadece kız öğrencilerin eğitim aldığı okulun başarı grafiği, devlet okulları ve diğer karma okullara göre daha yüksek ve bu grafik gittikçe arayı açıyor. Bu durum, kız ve erkek öğrencilerin ayrı ortamlarda eğitim almasının haklılığını ispatlıyor. Eğitim tablosunda kız okulu, en yüksek dereceleri almaya devam ediyor” diye yazdı.
Gazeteye okulunun başarısının sebebini açıklayan Kuzey Londra Kız Yüksek Okulu Müdürü Bernice McCabe, “Kızlar, erkeklerden ayrı mekânlarda eğitim almalarının faydasını görüyor. Sadece hemcinslerinin bulunduğu ortamlarda kendilerine son derece güven duyuyorlar. Etrafında kendilerini etkileyecek ya da yadırgayacak erkekler olmadığı için yanlış yapmaktan korkmuyorlar, rahat davranıyorlar. Erkeklerin olmadığı bir ortamda kızlar zekâlarını daha aktif kullanabiliyorlar, zekâ ve bilgilerine güvenmeleri için daha serbest bir ortam yakalıyorlar” dedi.
ERKEK ÖĞRENCİ OKULLARI İÇİN DE DURUM AYNI
Sadece kız öğrencilerin bulunduğu Kuzey Londra Kız Yüksek Okulu için ortaya çıkan başarı, erkek öğrencilerin öğrenim gördüğü Royal Grammar Okulu için de söz konusu. Erkek öğrenci okulu olan Royal Grammar Okulu Genel Müdürü Jon Cox da konu hakkındaki görüşlerini şu şekilde aktarıyor: “Erkeklerin dikkati, kızların olmadığı ortamda dağılmıyor ve derslerine daha fazla odaklanabiliyorlar. Erkekler, kızların bulunduğu ortamda fazla dışa açılamıyor, derste söz almaları daha da azalıyor. Çünkü söz aldıktan sonra konuşmaya başladıklarında ‘acaba kızlar ne düşünür?’ korkusuna kapılıyorlar.”
Bağımsız Eğitim Konseyi'nin okulların başarı grafiğini ve sınav sonuçlarını dikkate alarak yaptığı sıralamada, ilk on okul içinde, sayıca çok az olmalarına rağmen 2 erkek okulu ve 1 karma okul bulunuyor. Geriyi kalan okullar ise kız ve yatılı okullardan oluşuyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.