Adana eğitimindeki sorunlar masaya yatırılıyor
Adana Valiliği, Çukurova Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birlikte düzenlediği "01 Adana Eğitim Çalıştayı" başladı. Sarıçam İstek Vakfı Özel Değişim Okulları toplantı salonunda yapılan Çalıştay, 2 gün sürecek. Adana Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, kentin aldığı göçle birlikte eğitim işgörenlerinin yükünün de arttığına dikkat çekti.
Büyükfırat, "Kehtimizde toplam 938 kurumda 17 bin 137 kadrolu 780 ücretli olmak üzere 17 bin 917 öğretmen, 434 bin 409 öğrenci ile eğitim-öğretimi sürdürüyoruz. Bir dersliğe ortalama 40 öğrenci düşüyor. Okullaşma oranları okul öncesi için yüzde 29.08, ilköğretim için, 96.59, genel ortaöğretim için, 60.63, mesleki ortaöğretim için 29,66 oranında. Bu kadar geniş bir kitleye bir de göç alan bir il olmamız da katıldığında her geçen gün buradaki öğrenci sayıları da artıyor. Takdir edersiniz ki eğitim işgörenlerinin çok ağır bir yükün altına girdiği muhakkakdır. Bu ağır yükü omuzlayan öğretmen arkadaşlarımı saygıyla selamlıyorum." dedi. Büyükfırat, çalıştayda ortaya çıkan sorunların çözümü için ve bizzat takip yapacaklarını anlattı.
Adana Valisi İlhan Atış ise çocukların yerinin sokaklar değil okullar olduğunu söyledi. Atış, "Çocuklar okulda olması gerekirken sokaklarda mendil satıyor ve yasadışı eylemlere alet ediliyor. Çocuklarımıza sahip çıkalım. Yavrularımızın yeri okullarıdır, onlar okuyup bu ülkeye hizmet edecekler." diye konuştu. "Öğretmenlerimizin ve diğer eğitim çalışanlarımızın çocuklarımıza en doğru ve en çağdaş bilgileri vereceğinden şüphem yok." diyen Atış," Güzel Adanamızı eğitimde de el birliği ile, çok çalışarak, zirveye çıkaracağız" ifadesini kullandı.
Ç.Ü Eğitim Bölümü Dekanı Prof. Dr. Nemci Yaşar ise bilimsel çalışmalar ışığında aydınlık bir Türkiye için herkesin ortaklaşa hareket etmesi gerektiğini kaydetti.
01 Adana Eğitim Çalıştayı'nda Adana'nın okul öncesi eğitim, ilköğretim, ortaöğretim, özel öğretim, özel eğitim, yaygın eğitim ve SBS-ÖSS eğitim alanlarındaki fiziki yapı, donanım, personel-öğretmen, müfredat programı, mevzuat açısından eğitim-öğretimde bulunduğumuz yerden daha ilerilere götürülmesine engel olan sorunların neler olduğu tespit edilecek. Bu sorunların çözüm yolları belirlenecek. Milli Eğitim Bakanlığı'na sorunlar çözüm önerileri ile iletilecek.
(CİHAN)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.