CHP'den şok 'Baykal' açıklaması

CHP'den şok 'Baykal' açıklaması
CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Baykal'ın ilişki kasediyle ilgili kameraların karşısına geçti. Ancak Savın açıklaması herkesi şaşırttı. Emniyete Baykal'a suikast yapılacağı ihbarının geldiğini açıklayan Sav, gazetecilerin Baykal'ın Nesrin Baytok'la il

Deniz Baykal'ın partisinin evli kadın milletvekili Nesrin Baytok'la ilişki kasedinin ortaya çıkmasından sonra gözlerin çevrildiği CHP Genel Merkezi'nden herkesi şok eden bir açıklama geldi.

Kameraların karşısına geçen Genel Sekreter Önder Sav, Baykal'a suikast düzenleneceğiyle ilgili Emniyete geldiğini söylediği bir ihbarı okudu. Ancak Sav, herkesin merak ettiği ilişki kasediyle ilgili fazla konuşmadı. Sav bu konuyla ilgili soru soran gazetecileri de susturdu.

Asıl önemli konunun polise gelen suikast ihbarı olduğunu açıklayan Önder Sav, gazetecilerden Baykal'ın ilişkisiyle ilgili soru sormamalarını, bu yöndeki soruların cevaplamayacağını belirtti.


EMNİYETE BAYKAL'A SUİKAST İHBARI GELDİ

KASET OLAYINA GİRMEDİ, İHBAR MAİLİNİ OKUDU

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Baykal'ın internet görüntülerine ilişkin açıklamada bulunmadı, CHP Lideri Baykal'a suikast iddialarını dile getirdi. Sav, 15 Nisan 2010 tarihinde İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne elektronik posta yoluyla gelen ihbarda Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün Baykal'ı iki dizinden vurun yazdığını söyledi. 

CHP Genel Merkezi'nde Onur Öymen, Yılmaz Ateş ve MYK üyeleriyle kameraların karşısına geçen Sav, konuşmasına "Bizim elde ettiğimiz bilgilere göre bize ulaşan ihbardan yola çıkarak hangi konularda ne tür saldırılarla yüz yüzeyiz onu sizlerle bölüşmek istiyoruz. Hiçbir katkıda bulunmadan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yapılmış ihbarı. Organize Suçlarla Mücadeleye gelen ihbarı okuyacağım." dedi.


BAYKAL'A SUİKAST İDDİSINI CANLI YAYINDA OKUDU

Önder Sav daha sonra ihbar mektubunu okudu. "Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül Deniz Baykal'ı vur emri verdi. Mithat Yılmaz'a CHP Genel Başkanı Baykal'ı dizinden vurmak için talimat verdi. 300 bin dolar Osman Şevket Aslan'a verdi. İşin bitiminde 450 bin dolar vermek üzere yüz yüze olmadıklarında kriptolu telefonlarla bağlantı kuruyorlar. Mithat Yılmaz'ın elinde kriptolu telefonlar bulunmaktadır. Osman Şevket Aslan, Mithat Yılmaz'a eylemle ilgili talimatı şu şekilde verdi: Deniz Baykal 13 Nisan 2010 AB Parlamentosu'nda görüşeceğini bu görüşmeleri engellemelerini Baykal'ı her iki dizinden vurmaları talimatı vermiştir. Mithat Yılmaz adamları eylemi planladılar. Osman Şevket Aslan, 13 Nisan 2010'da suikast planını ertelediğini bildirdi."


EMNİYET İHBAR MEKTUBUNU BİZE ULAŞTIRDI

İhbarın 15 Nisan 2010 tarihinde yapıldığını vurgulayan Sav, İstanbul Emniyeti'nin Ankara Emniyeti'ni bilgilendirdiğini ardından kendisinin Emniyet Genel Müdürü ile temasa geçtiğini kaydetti. Ankara Emniyet Müdürü'nün kendisini aradığını ifade eden Sav, "Bize aktarılanların yeterli verilerden uzak olduğunu saptadık. İhbarın yapıldığı yerin internet kafe olduğunu polis buldu. Şişli Savcılığı olaya el koydu. Bu kadar yaşamsal olayda daha değişik çabukluk beklenirdi." ifadelerini kullandı.


SAV, İHBAR MEKTUBUNU RESMİ BELGE OLARAK GÖRDÜKLERİNİ AÇIKLADI

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Sav, suikast ihbarından CHP Lideri Baykal'ın da haberi olduğunu belirtti. Emniyet'in Baykal'ın İstanbul'a gidiş gelişlerinde daha sıkı koruma önlemi aldıklarını fark ettiklerini söyleyen Sav, emniyete elektronik posta yoluyla gelen ihbar mektubunu resmi belge olarak değerlendirdi. Sav "Ben resmi belgeye göre konuşuyorum." dedi.


GİZLİ KAMERA GÖRÜNTÜLERİNE GİRMEDİ

Basın mensuplarının Deniz Baykal'ın olduğu iddia edilen gizli görüntülerle ilgili sorulara cevap vermekten kaçınan Sav, "Mahkeme gizlilik yasak kararı verdiği için o konuya girmiyorum. O konuda açıklama gereği duyarsak hiç tereddüt etmeden çağırıp bilgilendiririz. Sizi o konuda çağırır gerekli aydınlatmayı yaparız." demekle yetindi.

BAYKAL VE PARTİSİ FENA ÇUVALLADI

Gündeme bomba gibi düşen Baykal’ın seks kasedi iddialarına ilişkin kesin ve net cevaplar beklenirken CHP Yönetimi gündemi değiştirme taktiklerine başvuruyor. Baykal’a Mustafa Sarıgül’ün tuttuğu adamlar tarafından yapılacağı iddia edilen suikast ile ilgili olarak CHP Genel Sekreter Önder Sav’ın ağzından bir açıklama yaptı ve gündem bir anda değişti. CHP genel Başkan Baykal üzerine odaklaşan gündemi dağıtmak için bu açıklamayı tam 3 hafta sonra yapma gereği duydu.

Neden bugün bu açıklamanın yapıldığı sorusuna ise soruşturma devam ediyordu o yüzden beklemek istedik cevabı verildi. Ancak Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın yaptığı açıklama ile CHP’nin Sav’larını çürüttü. Çapkın adliyeye intikal etmiş bir olay olmadığı gibi yakalanan ve gözaltında tutulan kimsenin bulunmadığını ancak böyle bir ihbarın doğru olduğunu açıkladı. Çapkın’ın üzerinde durduğu önemli nokta ise soruşturmanın sürdüğü yönünde idi. CHP üç hafta önce soruşturma sürüyor diye açıklama yapmaktan kaçınırken yine soruşturma sürerken Baykal’ın seks kasedi iddialarına denk düşen bir tarihte böyle bir açıklamaya gerek duyması kafaları karıştırdı. CHP’nin bu tavrı gündemi değiştirme çabaları olarak yorumlandı. Baykal’a yapılması düşünülen suikastın tefferruatları dehşet verici. Olayın içinde Mustafa Sarıgül’ün olduğu iddiaları ise konunun vehametini daha da artırıyor. Ancak bu kadar önemli bir konunun seks kasedi gündemiyle eşleştirilmesi kafaları bulandırdı. CHP kriz yönetiminde sınıfta kaldı. Kasetle ilgili sorulan sorulara cevap verilmedi. Özellikle seks kasedi Baykal’a mı ait sorusu es geçildi. Konu yargıya intikal etti denilerek görüş belirtilmedi.


HABERVAKTİM-CİHAN-SONSAYFA.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.