Meydan Kılıçdaroğlu'na mı kaldı?

Meydan Kılıçdaroğlu'na mı kaldı?
CHP’de dayanışma yemeği Baykal'ın katılmadığı yemekte Kılıçdaroğlu, "lider gibi" karşılandı...

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği, Deniz Baykal'ın katılmadığı yemekte en büyük alkışı Kemal Kılıçdaroğlu aldı. Baykal'ın fotoğraflarının da bulunduğu multivizyon gösterisi sırasında Baykal alkışlanmazken, Atatürk ve İsmet İnönü'nün birlikte fotoğrafları büyük alkış aldı. Parti yöneticileri yaptıkları konuşmalarda, CHP örgütlerinin genel başkanına sahip çıkacağını vurguladı.

Ok yaydan çıktı, hedef iktidar
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın özel yaşamına ilişkin görüntülerin internette yayınlanması ve kendisine yönelik suikast iddiaları gündeme bomba gibi düşerken, dün partinin İstanbul İl Başkanlığı'nın "İktidar Yolunda Dayanışma Yemeği" vardı. WOW Otel'de "Ok yaydan çıktı, hedef iktidar" sloganıyla düzenlenen Genel Başkan Deniz Baykal'ın katılmadığı dayanışma yemeğine CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, İstanbul Milletvekilleri Mehmet Ali Özpolat, Nur Serter, Bayram Meral, Sacit Yıldız, sanatçılar Edip Akbayram, Mustafa Altıoklar, Müjde Ar ve Ercan Karakaş ile çok sayıda gazeteci ve yazar katıldı.

Kılıçdaroğlu'na büyük alkış
Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in salona girişlerinde isimleri anons edildi. Partililerin ayakta alkışlarla karşıladığı Kemal Kılıçdaroğlu, salondaki partililerden büyük alkış aldı. Atatürk ve Deniz Baykal posterleriyle süslenen salonda bir de İstanbul İl Başkanlığı'nın faaliyetlerini anlatan multivizyon gösterisi yapıldı. Görüntülerde Atatürk ve İsmet İnönü'nün birlikte fotoğrafları büyük alkış alırken, Deniz Baykal'ın görüntüleri ekrana geldiğinde salondaki sessizlik bozulmadı. Son günlerde yaşanan olaylar yemekte de kendisini gösterdi. Son birkaç gündür yaşanan sıkıntılarla bağdaştırılan durgunluk, bir grup partili gencin, "İnadına Baykal, inadına sol" sloganıyla bozuldu.

Köprünün adı RTE olsun
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ise Genel Başkan Deniz Baykal'a ve genel merkeze sahip çıkılması gerektiğini savunduğu konuşmasında, 3'üncü köprüyle ilgili eleştirilerini dile getirdi. Tekin, 3'üncü köprüye karşı olduklarını ve İstanbul'un sorununun 'Marmara Ray'la çözüleceğini ifade ederek, "Yeni köprüye isim aramalarına gerek yok, isim belli, adı RTE Köprüsü olsun" dedi.

Tekin, İstanbul'un anayasası olan 1/100 binlik planlarda Kadir Topbaş'ın 3'üncü köprüye karşı olduğunu ortaya koyan cümlelerini okudu. Gürsel Tekin'e "Mustafa Sarıgül'ün Deniz Baykal'a yönelik suikast talimatı verdiği" iddiaları da soruldu. Tekin, "Savcılık olayı soruşturuyor. Sarıgül şahsı tanımadığını söylüyor ama şahıs Şişli'de bir gazete sahibi. İlişkilerinin ne boyutta olduğu daha sonraki günlerde ortaya çıkar" diye konuştu.

Yaşasın Başbakan Deniz Baykal
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, "Hepimiz bir olacağız, iktidar yürüyüşüne devam edeceğiz. Ne kadar engellemeler olsa da, çirkin oyunlar, ahlaksız düzenlemeler yapılsa da yüce Türk adaleti ve halkın adaleti buna cevap verecektir. İktidar yürüyüşümüze devam edeceğiz. Yaşasın Başbakan Deniz Baykal" dedi.

Davetiyeler 1000 TL
Her yıl düzenlenen ve bu yıl CHP Kurultayı'ndan iki hafta önceye denk getirilen dayanışma yemeğinin davetiyeleri 1000 TL'den satıldı. Altan Erkekli'nin sunuculuğunu yaptığı gecede, sanatçılar şarkı ve türkülerle CHP'lileri coşturdu. Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.