Baykal'a sürpriz destek!

Baykal'a sürpriz destek!
CHP lideri Baykal'ın partisinin kadın milletvekili Nesrin Baytok'la uygunsuz görüntüleri tartışılmaya ederken, Baykal'a süpriz bir destek telefonu geldi...

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek Kanal 7 televizyonunda gazetecilerin, gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a ait olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine Çiçek, “Yargıya intikal eden bir konuda, hele hele siyaset yapan insanlar olarak bizim bir şey dememiz çok doğru olmaz. Sayın Baykal’ı siyaseten eleştiririz, o bizi eleştirir, düşüncelerimizi, fikirlerimizi söyleriz, politikalarımızı karşılıklı beğeniriz beğenmeyiz işin bu kısmı ayrıdır. Ama gündemdeki konu söz konusu olduğunda yargının bu işi netleştirmesi en doğru olanıdır. Belden aşağı vurarak siyaset yapılmasını da ben şahsen doğru bulmam” diye konuştu. 

’Geçmiş olsun’ telefonu

Çiçek, “Sayın Baykal ile görüştünüz mü” sorusunu, “Geçmiş olsun diye aradım. Siyaset nezakettir. Neyi yapıyorsak nezaket çerçevesinde yapmamız lazım. Gerçeği ortaya çıkaracak yargıdır” diye yanıtladı. Referandum öncesinde bir komplo yapıldığına dair yorumlar olduğunun ifade edilmesi üzerine ise Çiçek, “Komplolardan artık Türkiye bıktı, usandı. Kahvaltı yerine komplo yiyoruz, öğle yemeği yerine komplo içiyoruz. Komplo sektörü maşallah yüzde yüz kapasiteyle çalışıyor” dedi.

Erdoğan’dan 3 bakana talimat

Görüntülere ilişkin ilk bilgiyi Meclis’te Anayasa görüşmelerinin son gününde öğrenen ve “kaldırtın” talimatı veren Başbakan Erdoğan’ın, 3 bakanına talimat verdiği öğrenildi. İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı ve Ulaştırma Bakanı ile görüşen Erdoğan’ın, bilgilerin kamuoyuna sızmadan, direk CHP yönetimi ve gerekirse sadece Baykal’a iletilmesi yönünde talimat verdiği ifade edildi. Konunun siyasi malzeme yapılmamasını istediği ifade edilen Erdoğan’ın, sorumluların yakalanması için MİT’e de talimat verdiği belirtildi.

Vatan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.