Baykal istifa edecek mi?

Baykal istifa edecek mi?
İlişki kasedi ortaya çıkan Deniz Baykal'ın nasıl hareket edeceği merak edilirken, Baykal'ı arayan Vatan yazarı Aydın Ayaydın izlenimlerini yazdı...

İşte Vatan yazarı Aydın Ayaydın'ın yazısı...

Baykal istifa etmeyecek

CHP Lideri Deniz Baykal’a ait olduğu iddia edilen internet görüntüleri üzerinden, hiçbir inceleme ve araştırma yapılmadan hatta kendisinin konu ile ilgili açıklamasını bile beklemeden Baykal’ı suçlu ilan etmek ne kadar doğru?

Şu anda ortada sadece ne olduğu tam anlaşılmayan bir internet görüntüsü ve de bu görüntülerin teknik inceleme ile ortaya çıkarılmasını adli mercilerden bizzat talep eden Baykal’ın avukatlarının yasal talepleri var. Baykal’ı bu ortamda ve sadece bu görüntülerle suçlamak ve neredeyse idam kararı vermek, büyük haksızlıktır.

Baykal’a ait olduğu iddia edilen görüntülerin internet ortamında yayınlandığı gün, çok zor olmasına rağmen Baykal’ı evinden arayıp kendisine sadece geçmiş olsun diyebildim ve başka soru da sormadım. Çünkü böyle bir ortamda ne halde olabileceğini tahmin etmek zor değildi. Ancak konu basında farklı yorumlarla gündeme gelince dün Sayın Baykal’ı tekrar arayıp hem geçmiş olsun dileğimi yineledim, hem de görüşlerini almak istedim. Baykal, konu ile ilgili açıklama yapmak istemese de ağzından dökülen her sözcüğü dikkatle analiz etmeye çalıştım.

Gerçekle ilgisi yok

Yaptığım görüşmede Baykal’ın yazılanlara ve bazı değerlendirmelere üzüldüğünü gördüm. Ağzından çıkan ilk söz, “gerçeklerle ilgisi yok” oldu. Baykal, yazılıp çizilenlerin, yapılan değerlendirmelerin “utanç verici” ve “boş laflar” olduğunu söyleyerek insanların bu kadar kolayca karalanmaması gerektiğini söyledi. Bu yapılanlar “belli tezgâhların amacına hizmet etmektir” şeklindeki değerlendirmesini dinlerken ses tonundan üzgün olduğu, ancak pes etmeyeceği ve kararlılıkla bu işin üzerine gideceği izlenimini edindim.

İstifa gündemde değil

Görüştüğüm, üzgün ancak kendisine güvenen ve kararlı bir Baykal’dı. Gündeminde istifa olmadığını seslendirmese de böyle bir niyeti olmadığı izlenimini edindim. Gerek Baykal’da ve gerekse görüştüğüm kendisine yakın isimlerde, bu yapılanların kurultay öncesi Baykal’ı istifaya zorlayarak ekibini tasfiye etme planı olduğu düşüncesi hâkim.

Baykal’a eş desteği

Baykal’a yakın kaynaklardan edindiğim bilgiler, Deniz Baykal’ın eşi Olcay Baykal’ın da moralinin yüksek olduğu ve sonuna kadar eşini destekleyeceği, Deniz Bey’in alacağı her kararın arkasında olacağı, böylece bu zor günleri birlikte aşacaklarını ifade ettiği şeklinde.

İstanbul il yemeği

Önceki akşam CHP İstanbul İl Başkanlığınca bir yemek düzenlendi. Bu yemekte il ve ilçe yönetimleri ile bazı belediye başkanlarının yanı sıra Grup Başkan Yardımcısı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Sayman Mustafa Özyürek, Genel Başkan Yardımcısı Binnur Tamaylıgil ve Parti Meclisi Üyesi Ali Rıza Özpolat ve partililer bulundu. Geceye katılan partililerle konuştum. Her ne kadar moraller yüksek tutulmaya çalışılıyorsa da sessizlik hâkimdi. Masalarda oturan partililer birbirleriyle fısıldaşarak bu konuyu konuşuyor ve Baykal’ın arkasında olacakları yönünde değerlendirmelerde bulunuyorlardı.

Parti içi muhalefette homurdanma var

Parti yönetimine muhalif bazı milletvekili ve partililerin çok net seslendirmeseler de yavaş yavaş homurdanmaya başladıkları, ancak net tavırlarını Genel Başkan Deniz Baykal’ın yapacağı açıklamadan sonra ortaya koyacakları ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.