CHP'ye esrarengiz telefon iddiası

CHP'ye esrarengiz telefon iddiası
Baykal ile Nesrin Baytok'u birlikte gösteren kaset skandalı patlak verdi, CHP suikast iddiasını piyasaya sürdü. İddiasını sürdüren CHP şimdi de tetikçinin Genel Merkez'i aradığını söylüyor...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, ismini vermek istemeyen bir şahsın, Genel Merkez santralini arayarak, “Deniz Baykal’a kurşun sıkacak olan bendim” iddiasında bulunduğunu belirtti.

Baykal’a yönelik suikast iddiasının konuşulduğu Ankara’da dün ilginç bir gelişme yaşandı. VATAN’ın konuya ilişkin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, ismini vermeyen ve “Deniz Baykal’a kurşun sıkacak olan bendim” diyen bir kişinin CHP Genel Merkezi santralini aradığını söyledi.

Ateş, “Şahıs, ’Beni bir yetkiliye bağlayın görüşmek istiyorum’demiş. Santral, bir il başkanımıza yönlendirmiş. İl Başkanımıza da bu ifadesini tekrar ettikten sonra telefonu kapatmış” dedi. Olayın İl Başkanı tarafından haber verilmesi üzerine şahsın aradığı telefonu tespit ettiklerini belirten Ateş, “Telefonu tespit edip, aradık. Ancak sürekli meşgul çıktı. Ankesörlü telefon olduğunu anladık” dedi.

‘Savcı savsaklıyor’

Ateş, savcılığın işi savsakladığını da iddia ederek şöyle konuştu: “İstanbul Emniyet Müdürlüğü Şişli Cumhuriyet Savcılığı’na başvuruyor. Orası ’Bu benim yetkime girmez’diyor. Olay özel yetkili savcıya gidiyor. Savcı Emniyet Müdürlüğüne, ’Bu belgelerle, bu dökümanla olmaz’diyor. Şimdi ön bilgi, ön araştırma için çalışacaklar. İstanbul Emniyeti elinden geleni yapıyor ama savcılık işi çok savsaklıyor. O kadar gün geçmiş üzerinden ihbar eden kişiler yok ortada. Çağrılıp, ifadelerine bile başvurulmuyor. Böyle şey olur mu? Burada sözkonusu olan ana muhalefet.”

22 günlük muamma

Baykal’a suikast yapılacağına ilişkin ihbar mail’inin ardından 22 gün boyunca bir yetki karmaşası yaşandığı ortaya çıktı. VATAN’ın ulaştığı detaylar kargaşayı ortaya koydu:

- 15 Nisan’da Şişli’de bir internet kafeye girerek sahte bir e posta adresi açan bir kişi polise Sarıgül’ün Baykal’a suikast planladığına dair ihbar mail’i gönderdi.

- Terörle Mücadele ekipleri cafe’yi tespit etti ancak güvenlik kameraları çalışmıyordu. İhbardaki Mithat Yılmaz araştırıldı. Sabıkalı Yılmaz’ın 2007’de tahliye oluduğu öğrenildi.

- Bu bilgi üzerine ihbardan on iki gün sonra dosya Organize Suçlarla Mücadele Subesi’ne (KOM) gönderildi. KOM 5 Mayıs’ta soruşturma için Şişli Başsavcılığı’na başvurdu.

- Şişli, dosyayı örgütlü suç düşüncesiyle Özel Yetkili savcılığa gönderdi. 6 Mayıs’ta dosya Şişli’ye iade edildi. Şişli savcılığı polise soruşturma yetkisi verdi. Ancak mahkeme polisin dinleme ve arama talebine olumsuz cevap verdi. İhbardan tam 22 gün sonra polis soruşturma izni almış oldu. İstanbul Valisi Güler ise önceki gün , “İhbar üzerine emniyetimiz derhal gerekli önleyici tedbirleri aldı. Hiç bir gecikme yoktur” demişti.

Vatan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.