Arınç'tan Baykal kasedi yorumu

Arınç'tan Baykal kasedi yorumu
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Baykal'la ilgili olduğu iddia edilen internette yayılan görüntülerle ilgili konuştu. Arınç, özel görüntülerle ilgili CHP liderine sahip çıkarken, suikast iddiaları ile ilgili, kendisi ile ilgili suikast iddialarından yola

Arınç'ın açıklamaları şöyleydi:

ÖZEL GÖRÜNTÜLERLE İLGİLİ YORUM

Kasetin varlığı ve bunun yayınlanması bizi derinden üzmüştür. Bunun için sayın Baykal'a büyük geçmiş olsun diyorum.

Birilerinin özel görüntüleri çekip bunları yayınlama büyük bir insanlık suçudur. Bunların yayınlanması hiç bir şekilde kabul edilemez.

Sayın Baykal'ı her konuda eleştirdik. Sert tartışmalara girdiğimiz konular oldu. Baykal'ın eleştirmediğimiz tek bir konu var. O da aile hayatı ve eşine olan sadakatı. Sayın Baykal'ın aile hayatına önem verdiği ve eşine saygı gösterdiğini çok iyi biliyoruz. Bu kendisini eleştirmediğimiz, benim ve arkadaşlarımız bu noktada hiç bir ifademiz olmamaıştır.

Bu internette yayınlanan görüntülerin gerçek olmadığından büyük memnuniyat duyarız. Bu noktada taraflardan bu yönde bir açıklama gelirse çok memnun oluruz.

BAYKAL'A SUİKAST İDDİALARI

Baykal'a suikast iddialarıda yetkililer tarafından araştırılıyor. Konunun ciddiyetle üzerine gidileceğini düşünüyorum. CHP'nin bu ihbarları çok daha önce öğrendiği ifade ediliyor. Ancak suikast ihbarı bekletilmemeliydi.

Bu noktada bir şeyi daha hatırlatmak istiyorum. Benimle ilgili de günlerce konuşulan bir suikast iddiası gündeme gelmişti. Evimin etrafında dolaşıldı. Ben belki Sayın Baykal kadar popüler bir siyasetçi değilim. Meclis Başkanlığı falan yaptım fakat durum bu. O iddilar konuşulurken Sayın Baykal meseleyi karikatürize etme yolunu seçti. Bu iddiaları polemik malzemesi yaptı. Hatta olayı daha da ileri götürerek "kozmik odadan kozmik patates" çıktı diyebildi. Biz o gün aynı anlayışlı duruşu ve hassasiyeti beklerdik Haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.