Baykal'ın istifasına kim ne dedi?

Baykal'ın istifasına kim ne dedi?
Siyasetçiler ve köşe yazarları CHP Lideri Deniz Baykal'ın istifasını yorumladı.

GÜRSEL TEKİN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

CHP lideri Deniz Baykal'ın istifasının yankıları canlı yayında görüldü.

Baykal'ın açıklamalarını NTV stüdyosunda canlı izleyen İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, gözyaşlarını tutamadı.

Deniz Baykal'ın konuşmasını dinleyen Tekin'in ağladığı görüldü.Gürsel Tekin Baykal'ın kararını değerlendirdi

Gürsel Tekin, Baykal'ın istifasıyla ilgili "Bir hafta önce sayın Başbakan konuşmasında şöyle dedi: 'Elimde daha neler var.' 22 ve 23 Mayıs'ta kongremizi yapacağız, Baykal'ın kongrede bize yol göstereci olacağını düşünüyorum" dedi.


İşte istifa açıklamasının ardından gelen ilk yorumlar:

İnal Batu (CHP eski milletvekili): Baykal konuşmasında bir yandan 'komplo' dedi 'teslim olmuyorum' dedi. Diğer yandan da istifa etti. Bu biraz kafa karıştırdı. Bence doğru bir karar vermiştir. Şimdi Baykal'ın varlığıyla parti içinde hayat bulanlar kararını geri alması için bastırmaya devam edecek. Ancak bu noktadan geri dönülmemeli. CHP Türkiye için lazımdır. Yeni bir heyecanla yola devam edilmelidir.

Fikret Bila: Bu komployu kabullenmediğini ifade etti.Oluşan baskıyı hafifletmek için de istifa etti. Bence doğru bir karardı. Ancak haksızlığı uğrayan lidere parti kurultayda tekrar genel başkan seçerek destek verebilir.

Tufan Türenç: Çok üzgünüm Baykal onurlu bir hareket yaptı. Başka bir çaresi yoktu. Bu ülke için de Türk siyaseti içinde büyük bir kayıptır. Ben kendi adıma bütün haklarımı helal ediyorum

Ahmet Hakan:

Ben bekliyordum açıkçası. Deniz baykal'ın istifa edeceğini düşünüyordum. Böyle bir olay karşısında CHP Genel Başkanlığını yapması mümkün değildi. Bu bir kambur olarak sırtında kalacaktı.

CHP sözcüsü Mustafa Özyürek: 4 gündür Genel Başkanımızın şahsında CHP'ye çok ağır suçlamalar yapılıyordu. Sayın Baykal 4 gündür kendisini arayan herkesle konuştu. Bu bizim için çok zor durumdur. Deniz Baykal'la CHP özdeşleşmiştir. Kendisiyle ilgili kararını verdiğini söyledi, bundan sonraki kararın CHP'ye ait olduğunu söyledi. CHP'nin mücadelesi sıradan bir mücadele değildir. Laik demokratik cumhuriyeti yaşatma mücadelesidir. Bundan sonra da Sayın Baykal her tüelü konuda bize gerekli desteği vereceğini ifade etti. Hepimizin gönlünde Sayın Baykal'ın Genel Başkanlık koltuğunda tekrar olmasıdır. Ama kendisi kurultayda aday olmayacağını ifade etmiştir.

İkinci cumhuriyetçi, liberal bir parti olmayacaktır Cumhuriyet Halk Partisi. Hepimiz çok üzüldük, bu ayrılık zor oldu.

Genel Başkan yardımcısı Onur Öymen: Komplo CHP'yi hedef alıyor komplocular bedelini ödeyecektir. Kimsenin kuşkusu olmasın ki CHP Deniz baykal'a sahip çıkacaktır. Baykal son sözünü söylememiştir. Kurultay sürecini MYK'da konuşacağız.


Mehmet Sevigen:

CHP Genel Başkanı CHP'lilerin gözünde daha da büyümüştür. Deniz Baykal bu ülkeye daha çok hizmet edecektir. Bu komloyu düzenleyenler rahat uyuyamayacaklardır. Bu böyle biline asıl mücadele şimdi başlıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.