Erdoğan'dan Baykal'a çok sert yanıt!

Erdoğan'dan Baykal'a çok sert yanıt!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Deniz Baykal'ın internet sitelerinde yayınlanan görüntülerle ilgili hükümeti suçlamasına tepki gösterdi.

Düzenlediği basın toplantısı ile istifa eden CHP Lideri Baykal'ın açıklamalarını hayretler içinde karşıladığını belirten Erdoğan, bütün bu yaşananların sorumluluğunu siyasi iktidara yüklemenin ahlaksız bir iftira olduğunu söyledi. Olayın başından beri kendisinin ve AK Parti Hükümeti'nin tüm gerekenleri yaptığını vurgulayan Erdoğan, Baykal'ın sözleriyle ilgili "Anamuhalefet lideri serinkanlılığını yitirmiştir. Hezeyan bataklığında debelenmektedir." diye konuştu. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği Genişletilmiş 2. Olağanüstü İcra Komitesi'nde yaptığı konuşmanın ardından CHP Lideri Deniz Baykal'ın istifasıyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Baykal'ın açıklamalarıyla ilgili "Doğrusu hayretler içindeyim" diyen Başbakan Erdoğan, CHP Lideri Baykal ile ilgili gelişmeleri tüm Türkiye gibi kendilerinin de kaygı ve hayretle izlediğini söyledi. Olayın başından itibaren ilkesel duruşlarını samimiyetle ortaya koyduklarını belirten Erdoğan, "Anayasa müzakerelerinin yapılmış olduğu TBMM parlamentosunda tümünden oylama öncesine geldiğimiz sıralarda kuliste bu haberi arkadaşlarım bana getirdiği zaman görüntüleri kendim görmedim ama arkadaşlarımdan duyduğumla hemen Ulaştırma Bakanıma orada talimat verdim ve 'bir an önce bunun engellenmesi için ne yapılabiliyorsa bunu yapın' demiş olmama rağmen gelişmeler hayret uyandırıcı." şeklinde konuştu.

Toplumun genel ahlak değerlerini tahrip edebilecek böyle bir yayına devlet ve hükümet olarak asla seyirci kalamayacaklarını ve kalmadıklarını vurgulayan Erdoğan, "Böyle bir gizli çekimin yapılması, bu çirkin görüntülerin internet marifetiyle kullanılması bizim ilkesel olarak, insani olarak, ahlaki olarak ve hukuki olarak kabul edeceğimiz, tahammül edeceğimiz bir durum değildir. Zira biz ilkesel olarak herhangi bir olumsuzluğun şüyunun yani yayılmasının vukuundan daha beter olduğuna inanan bir anlayışa sahibiz." dedi.

Bu yüzden olayı duyduğu andan itibaren gereken talimatları verdiğini belirten Başbakan Erdoğan, AK Parti Tanıtım ve Medya'dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'e ve parti teşkilatına, "Asla burada kalkıp bu işin spekülasyonuna yer vermeyin, CHP bizim siyasi rakibimizdir. Dolayısıyla siyasi noktada her türlü eleştiri yaparız ama bu tür kişisel durum bizim değerlendirme çerçevemize girmez dedik ve olayı bu şekilde o gün kapattık." ifadelerini kullandı.

Bu talimatları verirken bir yandan da Baykal ile ilgili görüntülerin yayılmasını önleme çabasına girdiklerini belirten Erdoğan, tüm bu iyi niyetli çabalarına rağmen CHP Lideri Deniz Baykal'ın yaptığı açıklamaların en az yaşananlar kadar düzeysiz ve çirkin olduğunu belirtti.

Yaşananların tüm sorumluluğunu siyasi iktidara yüklemeye çalışmanın ahlaksız bir iftira olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, "Bu büyük bir hezeyandır. Ümit ediyorum ki bu mesnetsiz suçlamalar içine düşen ve içine düştüğü bu ruh halinin, yaşanan travmanın doğurduğu istemsiz bir reaksiyon kısa zamanda sona erer. CHP yöneticilerin çarpıtma ve gündem değiştirme taktikleri de yaşanan olayın vehametini gölgelemeye yetmeyecektir." dedi.

Olayın gerçek dışı olmasını temenni ettiklerini ancak CHP liderinin şu ana kadar böyle bir açıklama yapamamasının da üzüntülerini bir kat daha artırdığını aktaran Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Anamuhalefet lideri serinkanlılığını yetirmiştir. Hezeyan bataklığında debelenmektedir. Bu olayların tamamen dışında olan şahsımı, arkadaşlarımı hükümetimizi, partimizi hiç kimse ama hiç kimse çirkin iftiralarla kendi çirkinliklerine ortak edemez. Kendi düzeylerine çekemez. CHP lideri bizim iyi niyetli tutumumuzu sorgulamaya yelteneceğine kendi kabahatini ve çaresizliğini bizim üzerimizden aşmaya siyasallaştırmaya çalışacağına kendisinde beklenen olgunluğu sergilemelidir."

CHP Lideri Baykal ve partilileri yaşanan olayın perde arkasıyla ilgili ellerinde bir belge ya da somut bir duyum varsa kamuoyuyla ve gerekli resmi makamlarla paylaşmaya davet eden Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı: "Aziz milletimiz de yaşananları ibretle izlemektedir. Herkesi sağduyuya serinkanlı düşünmeye ve hareket etmeye özellikle davet ediyorum." (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.