Baykal nasıl geri gelir?

Baykal nasıl geri gelir?
Görevinden istifa eden Deniz Baykal'ı parti yönetimi kurultayda aday gösterecek. Baykal kurultaya katılmayacak, ama partililer onu yine de aday gösterecek.

CHP Tüzüğü'ne göre kurultayda aday olmak için 245 kişinin imzası gerekiyor. Baykal'ı aday gösterecek partililer de 1252 delegenin büyük bir bölümünden imza toplayacak. Baykal'ın tekrar dönmesi için örgüt baskısı da yapılacak. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen partililer Deniz Baykal'ın evinde "Geri dön" çağrısı yapacak. 

CHP tüzüğüne göre parti delegelerinin yüzde 20'si yani bir başka ifadeyle 254 delegenin imzasıyla parti genel başkanlığına aday gösterilebiliyor. İşte eski parti yöneticisi ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, “Örgütümüz kendisini aday gösterirse Sayın Baykal'ın gelmeme şansı yoktur” sözleriyle Baykal'ın kurultayda aday gösterileceğinin de işaretini vermiş oldu.

İlk olarak örgütlerden gelen partililer Baykal için "Geri dön. Genel Başkanımız sensin" kampanyası yapacak. Baykal'ın tekrar dönmesi için örgütlerden imza toplanacak. Deniz Baykal, tekrar Genel Başkanlığa dönmesi için ikinci adım olarak da kurultayda aday gösterilecek. Baykal, kurultaya katılmayacak ama aday olarak ismi okunacak. Baykal'ın yakın çevresi de örgütlerden gelen bu baskıya karşılıksız kalmayacağı ve görevi kabul edeceğini belirtiyor.

Partililerin özellikle de gençlerin gözyaşları ile uğurladığı Baykal'ın arabası genel merkez önünde gitmekte zorluk çekti. Baykal'ı uğurlayan Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ise toplantıya geçti. Bu toplantıda önümüzdeki süreçte izlenecek strateji belirlenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.