CHP'liler kasetten AK Parti'yi sorumlu tuttu!

CHP'liler kasetten AK Parti'yi sorumlu tuttu!
İnternet sitelerinde yayınlanan görüntüleri üzerine istifa kararı alan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a, partisinin Sivas il örgütü destek verdi. Olayı komplo olarak değerlendiren CHP Sivas İl Başkanı Bülent Renda Deniz ve CHP Sivas Milletvekili Malik Ejd

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifasının ardından Deniz ve Özdemir, parti binasında bir basın toplantısı düzenledi. Partililerin de hazır bulunduğu basın toplantısında Deniz ve Özdemir, Baykal'ın izinde olduklarını belirterek eleştiri oklarını AK Parti'ye yöneltt. Bülent Renda Deniz; "Deniz Baykal siyasi hayatı boyunca birçok karalama kampanyası ve iftira ile karşı karşıya kalmış ancak bunlardan leke almadan çıkmış bir siyasi liderdir. Çamur at izi kalsın mantığı ile hareket edenler bu aşağılık iftirayı atmışlardır. Ama bilmelidirler ki bu çamurun izi kalmayacak. Tüm CHP camiası olarak sayın genel başkanımızın istifasından üzüntü duyuyoruz ve onun yanındayız. Bu durumdan onun politikalarını izleyerek çıkacağız." dedi.

Milletvekili Malik Ejder Özdemir de, komplo olarak değerlendirdiği olaydan iktidar partisini hedef gösterdi. Ergenekon davası sanıklarına sahip çıkan Özdemir, Baykal'ın kaset skandalını ve istifasını iğrenç bir saldırı olarak niteledi. Özdemir, bu durumdan Atatürk'ün partisini, onun değerlerine sahip çıkarak, yıpratmadan daha güçlendirerek çıkacaklarını belirtti. Özdemir, "Sayın Başbakan 8 yıllık iktidarları döneminde cumhuriyetin bütün kurumlarıyla kavga etmeyi ve onları tasfiye etmeyi kendisine bir hedef olarak koymuştur. Bundan önceki kurultaylarda 'CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı tasviye edebilir miyim?'in hesabını yapan bu iktidar, bu hesabın tutmadığını gördüğünde bir başka tasfiye modeli gerçekleştirdi. Çoğu kaynaklara göre 8 yıl önceden hazırlanmış derleme toplama bir şantaj kasetiyle CHP kalesini düşürmeye çalışıyor." diyerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef gösterdi. Basın toplantısında Bülent Renda Deniz ve milletvekili Özdemir'in açıklamaları, partililer tarafından uzun süre alkışlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.