Kurultaya kadar Cevdet abi formülü

Kurultaya kadar Cevdet abi formülü
Deniz Baykal'ın istifası ile boşalan genel başkanlık koltuğuna kurultaya kadar CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi'nin getirilmesi kararlaştırıldı. 

Parti Sözcüsü Mustafa Özyürek, partinin Cevlet Selvi liderliğinde kurultaya gitmesi yönünde tavsiye kararı aldıklarını söyledi. Kurultayın belirlenen tarihler olan 22-23 Mayıs'ta yapılacağını ve Baykal'ın da kurultaya katılmayacağını belirten Özyürek, 'Kendisi, 'Ben bu Kurultay'a katılmayacağım, artık partimiz, partililerimiz yolunu çözmelidir' dedi' diye konuştu. Bu ayrılığı sürekli bir ayrılık olarak görmediklerinin altını çizen Özyürek, istifa kararının herkes için şok olduğunu, kendilerinin de gazetecilerden yarım saat önce öğrendiklerini ifade etti. 

İSTİFA ETME DEDİK

Bir gazetecinin 'İstifa etme diyen oldu mu?' sorusuna Özyürek, 'Elbette, bütün arkadaşlarımız ısrar ettiler. Gördüğünüz gibi üzülen ağlayan... Hepimiz çok üzüldük' yanıtını verdi. Bu arada dün CHP Merkez Yönetim Kurulu da Cevdet Selvi başkanlığında olağanüstü toplandı. Toplantının ardından açıklama yapan Mustafa Özyürek, Başbakan Erdoğan'ın sözlerine cevap verdi. Özyürek " Başbakan'ın kendi sevdiği tabirle söyleyeyim, gerçekten çirkin bir cevap vermiştir" dedi. MYK'da Baykal'ı istifa kararından vazgeçirmek için imza toplanıldığı iddia edilirken görüşmeler sonunda CHP Parti Meclisi'nin bugün acil toplanması kararı alındı.

KOÇ VE ORAN BEKLENİYOR

CHP'nin 2008'de yapılan kurultayında adaylığını açıklayan CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç ile işadamı Umut Oran'ın da yeniden genel başkanlık yarışına girebilecekleri öne sürülüyor. Ancak, CHP Samsun Milletvekili Koç, Baykal ve Baytok'un görüntülerinin internette yayınlanmasının ardından Baykal'ın yapacağı tek liste ile girilmesi önerisinde bulunmuştu. 2008 Kurultay'ında genel başkanlık adaylığında Koç'a CHP milletvekili olan Ali Topuz, Yaşar Ağyüz, Bayram Meral, Şinasi Öktem, Ali Arslan ve Fatih Atay Aydın da destek vermişti. Parti içi muhalefetin ise üzerinde anlaşabileceği bir ismi kurultayda destekleyebileceği de kulislerde konuşuluyor.


Kılıçdaroğlu: Aday değilim


Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa etmesi ile birlikte gözler 22-23 Mayıs'ta yapılacak kurultaya çevrildi. CHP'de genel başkanlığına adı geçen CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, aday olmayacağını açıkladı. Kılıçdaroğlu, Baykal'ın gizli kamera görüntülerinin internette yayınlanmasının ardından açıklama yapmamıştı.


Mağduru oynayıp geri dönebilir


İstifa kararı için Ankara'daki siyasi kulislerde farklı yorumlar da yapıldı. Siyasi çevreler, görüntülerden büyük darbe alan Deniz Baykal'ın bir süre sessiz kalarak kendini unutturacağı, ancak seçimlerden önce olağanüstü kurultay ile yeniden genel başkanlığa dönebileceğini kaydediyor. CHP MYK üyeleri de Baykal'ın dönmesi için imza toplamaya başladıklarını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.