Dışişleri'nden çok sert tepki

Dışişleri'nden çok sert tepki
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in saldırısıyla ilgili "En ağır şekilde protesto ediyoruz. Kabulü mümkün değildir. Acil izahat bekliyoruz. İsrail sonuçlarına katlanacak" açıklaması geldi...

İsrail askerlerinin Gazze'ye yardım gönderen gemilere düzenlediği ve en az iki kişinin öldüğü belirtilen saldırı, Dışişleri Bakanlığı tarafından kınandı. Bakanlık açıklamasında ölü sayısı iki yaralı sayısı ise 30 olarak verildi. Saldırının İsrail ile ilişkilerde telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabileceğini kaydeden Bakanlık, İsrail'in uluslararası hukukun ihlalini teşkil eden bu davranışının sonuçlarına katlanması gerekeceğini vurguladı.

Açıklamada "Gazze halkına insani yardım ulaştırmak arzusunu taşıyan ve aralarında yaşlı, kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda ülkeden sivillere karşı İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından güç kullanılması sonucunda, elde edilen ilk bilgilere göre en az iki kişinin hayatını kaybetmiş ve 30'dan fazla kişinin yaralanmış olmasını en ağır şekilde protesto ediyoruz."denildi.

İsrail'in masum sivilleri hedef alarak, insan hayatını ve barışçı girişimleri hiçe saydığını açık bir biçimde bir kez daha göstermiş olduğu ifade edilen açıklamada "İsrail'in bu insanlık dışı uygulamalarını şiddetle kınıyoruz. Açık denizlerde gerçekleşmiş, uluslararası hukukun ağır bir ihlalini teşkil eden bu müessif olay ilişkilerimizde telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilecektir." ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık açıklamasında şöyle devam etti: "Tel Aviv Büyükelçiliğimiz tarafından sürdürülen girişimlerin yanısıra Bakanlığımıza davet edilen İsrail'in Ankara Büyükelçisi nezdinde bu kabul edilemez olay kuvvetle kınanmakta ve kendisinden acilen izahat talep edilmektedir. Gerekçe ne olursa olsun, yalnızca barışçı faaliyetlerde bulunan sivillere karşı bu tür hareketlerin kabulü mümkün değildir. İsrail'in uluslararası hukukun ihlalini teşkil eden bu davranışının sonuçlarına katlanması gerekecektir. Hayatını kaybedenlere Tanrıdan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır diliyor, yaralananlara acil şifa dileklerimizi iletiyoruz."

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN


İSRAİL VAHŞETİ İLE İLGİLİ TÜM GELİŞMELER:

GELİŞMELERİ DAKİKA DAKİKA TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

İNSANİ YARDIM KONVOYUNA TACİZ

KATİL İSRAİL YARDIM GEMİSİNİ VURDU: 2 ŞEHİT

İSRAİL BAŞKONSOLOSLUĞU ABLUKA ALTINDA

TÜRK GEMİSİ İLE BAĞLANTI KESİLDİ

İSRAİL BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE GERGİN ANLAR

BAŞBAKANLIK'TA KRİTİK TOPLANTI

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN ÇOK SERT TEPKİ

İSRAİL'DEN HABERLERE BÜYÜK SANSÜR

LEVİ'NİN EVİNİN ÖNÜNDE PROTESTO

İSRAİLLİ YETKİLİDEN ŞOK EDEN SÖZLER

İHH EYLEM YAPACAK

İÇERİDE PKK, DIŞARIDA İSRAİL-TESADÜF MÜ?

HAMAS'TAN BAŞKALDIRI ÇAĞRISI

RAİD SALAH AĞIR YARALI

"NE KADAR TEPKİ GÖSTERSEK AZDIR"

GEMİDE SOPALAR VARMIŞ

YARDIM GEMİLERİNDE KAÇ KİŞİ VAR?

EL CEZİRE: ÖLENLERİN 9'U TÜRK

YARALILARA KELEPÇE TAKTILAR

RAİD SALAH ŞEHİT OLDU

İSRAİL'DEN TUHAF GEREKÇE

TÜRKİYE İSRAİL'İ PROTESTO ETTİ

AK PARTİ HAREKETE GEÇTİ

HEDEFTE ŞEYH SALAH VARDI İDDİASI

İSRAİLLİLERDEN SAÇMA SAPAN İDDİALAR

TSK'YA CAN ALICI SORU

VE TÜRKİYE BEKLENEN ADIMI ATTI

KATİL İSRAİL DÜNYAYI DA ŞOK ETTİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.