Katil'den bu kadarını beklemiyorlardı

Katil'den bu kadarını beklemiyorlardı
İsrailli teröristlerin saldırıları dünyayı da şoke etti. İsrail'in böyle bir saldırı gerçekleştiremeyeceğini tahmin eden Batı medyasında, saldırı 'flaş' olarak duyuruldu ve gazete ve televizyonlar tarafından birinci haber olarak geçildi.

MEHMET NEDİM ASLAN/LONDRA-

Filistin topraklarında işgal ve etnik temizlik politikasını sürdüren İsrail'in, Filistin'in Gazze Şeridi'ne yardım götüren gönüllere saldırı dünya medyasını da şok etti. İsrail'in saldırısını canlı yayınla izleyicilerine aktaran El Cezire televizyonu, İsrail'in yardım konvoyuna gerçekleştirdiği saldırıda çok sayıda ölü olduğunu aktardı. El Cezire, saldırıdan sonra Türkiye, İspanya, İsveç ve Yunanistan'ın İsrail büyükelçilerini çağırarak açıklama istediğini belirtirken, İstanbul'daki İsrail Konsolosluğu önünde de büyük protestoler gerçekleştirildiğini bildirdi.

DÜNYA ŞOK OLDU
İsrail yanlısı bir politika izlemeleriyle bilinen Batı medyası ise, yardım gemisine yapılan saldırıyı flaş haber olarak duyurdu. Gazeteler, haberi internet sitelerinin manşetinden verirken, televizyonlar da olayları flaş haber olarak izleyicilere aktardı. İngiliz yayın kuruluşu BBC, haberlerinde ve internet sitesinde Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıyı 'flaş' olarak duyurdu. BBC, haberinde İsrailli komandoların gemiye baskın düzenlediği ve saldırıda 10'dan fazla yardım gönüllüsünün öldüğünü belirterek, Türkiye'nin saldırıyı kınadığını belirtti.

GAZETELER BİRİNCİ HABER OLARAK VERDİ
Öte yandan İngiliz gazetelerine ait internet sayfaları da saldırıyı manşetten verdi. The Guardian gazetesi, “İsrail, Gazze'ye giden gönüllüleri öldürdü” başlığıyla verdiği haberinde, Gazze'ye yardım götüren gemilerde 27 İngiliz vatandaşının da olduğu ve İngiliz vatandaşlarının çoğunun Türk gemisinde olduğu belirtilerek, ölenler arasında İslami Hareket lideri Raid Salah'ın da bulunduğu belirtildi.

“ÖLÜMCÜL ÇATIŞMALAR”
The Times gazetesi ise, “Ölümcül Çatışmalar: İsrail Gazze'ye giden gemiye saldırdı” başlığıyla verdiği haberinde Gazze'ye giden ve sivilleri taşıyan gemiye yapılan saldırıda ölenler olduğunu bildirdi. İngiliz The Telegraph gazetesi ise manşetten verdiği haberde “İsrail askerleri Gazze'ye yardım taşıyan gemiye saldırdı” başlığını kullanırken, The Independent gazetesi ise “Gazze'ye yardım filosunda en az 10 kişi öldürüldü” ifadelerine gazetenin internet sayfasına taşıdı.

AMERİKAN MEDYASINDA SALDIRI
Gazze'ye giden yardım gemisine yapılan İsrail saldırısı Amerikan gazetelerinin de birinci sayfasında yayınlandı. Haberi 'flaş' olarak duyuran The New York Times gazetesi, “Gazze'ye giden gemide en az 10 kişi öldürüldü” başlığıyla verdiği haberinde, İsrail'in “Bize bıçaklarla saldırdılar” ifadelerine karşılık, yardım gönüllülerinin bunun yalan olduğuna dair sözlerini yayınladı. Haberde, Avrupa Birliği Dışişleri'nden Sorumlu Temsilcisi Catherina Ashton'un “saldırıyla ilgili derhal soruşturma başlatılsın” sözlerine yer verildi. Amerikan CNN televizyonu da İsrail saldırısını flaş haber olarak geçti. CNN, Gazze'ye yardım götüren gemiye yapılan saldırıda en az 10 kişinin öldüğü belirtilirken, saldırıyla ilgili olarak İsrailli yetkililerin 'Bize bıçak ve sopayla saldırdılar' ifadelerine yer verildi. CNN, Türkiye, Yunanistan ve İsveç'in olayla ilgili olarak İsrail'den açıklama istediğini kaydetti.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN

İSRAİL VAHŞETİ İLE İLGİLİ TÜM GELİŞMELER:

GELİŞMELERİ DAKİKA DAKİKA TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

İNSANİ YARDIM KONVOYUNA TACİZ

KATİL İSRAİL YARDIM GEMİSİNİ VURDU: 2 ŞEHİT

İSRAİL BAŞKONSOLOSLUĞU ABLUKA ALTINDA

TÜRK GEMİSİ İLE BAĞLANTI KESİLDİ

İSRAİL BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE GERGİN ANLAR

BAŞBAKANLIK'TA KRİTİK TOPLANTI

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN ÇOK SERT TEPKİ

İSRAİL'DEN HABERLERE BÜYÜK SANSÜR

LEVİ'NİN EVİNİN ÖNÜNDE PROTESTO

İSRAİLLİ YETKİLİDEN ŞOK EDEN SÖZLER

İHH EYLEM YAPACAK

İÇERİDE PKK, DIŞARIDA İSRAİL-TESADÜF MÜ?

HAMAS'TAN BAŞKALDIRI ÇAĞRISI

RAİD SALAH AĞIR YARALI

"NE KADAR TEPKİ GÖSTERSEK AZDIR"

GEMİDE SOPALAR VARMIŞ

YARDIM GEMİLERİNDE KAÇ KİŞİ VAR?

EL CEZİRE: ÖLENLERİN 9'U TÜRK

YARALILARA KELEPÇE TAKTILAR

RAİD SALAH ŞEHİT OLDU

İSRAİL'DEN TUHAF GEREKÇE

TÜRKİYE İSRAİL'İ PROTESTO ETTİ

AK PARTİ HAREKETE GEÇTİ

HEDEFTE ŞEYH SALAH VARDI İDDİASI

İSRAİLLİLERDEN SAÇMA SAPAN İDDİALAR

TSK'YA CAN ALICI SORU

VE TÜRKİYE BEKLENEN ADIMI ATTI

KATİL İSRAİL DÜNYAYI DA ŞOK ETTİ

KILIÇDAROĞLU'NUN "GAZZE" HASSASİYETİ

TAKSİM'DEN İSRAİL'E LANET YAĞDI

HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.