FLAŞ: Türkiye büyükelçisini geri çağırdı

FLAŞ: Türkiye büyükelçisini geri çağırdı
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin İsrail Büyükelçisinin geri çağırıldığını ve İsrail ile yapılacak 3 askeri tatbikatın iptal edildiğini söyledi. Ancak Arınç'ın açıklamaları yeterli görülmedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir açıklama yaparak terör saldırıları ve İsrail vahşetini değerlendirdi.

Arınç'ın gündeminde ilk olarak şehit cenazeleri vardı...

İşte açıklamalar:

Yaralı askerlerimizin tedavileri sürmektedir. Bu insanlık dışı saldırıyı gerçekleştiren terör örgütünü lanetliyoruz. Teröristlerin ele geçirilmesi için gerekli çalışmalar sürüyor. Ortaya konan bu kirli oyunlar istediklerini elde etmelerini sağlayamayacaktır...

Bu gece yarısından sabaha kadar hiç uyumadığımızı belirtelim.

Diğer konu ile ilgili olarak da Milli Savunma Bakanımız hemen yurda döndü. Genelkurmay'dan da üst düzey yetkililerle kritik bir toplantı gerçekleştirdik ve konuları detayları ile inceledik.

Özellikle gemiye uygulanan ve sayılarını kesin olarak bilemediğimiz ölü ve yaralıların da olduğu operasyon ile ilgili olarak, Türkiye bütün kurum ve kuruluşları ile gelişmeleri yakından takip etmektedir. Uluslararası bütün imkanlar kullanılacaktır.

Bu saldırıyı Türk milleti adına şiddetle kınıyoruz. Şiddet politikasının ulaştığı pervasızlığı da bir kez daha ortaya koymuştur. Bu operasyon insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Uluslararası hukuka tamamen aykırı yapılan bu saldırı hiç bir gerekçe ile izah edilemez.

TATBİKATLAR İPTAL
İsrail ile yapılan 3 adet askeri tatbikat iptal edilmiştir.  

Bugün İsrail'de U-18 futbol genç milli takımımz bulunuyordu ve 2 maç yapmak üzere İsrail'e gitmişlerdi. Genç Milli Futbol Takımımızın maçları iptal edilmiştir ve Türkiye'ye dönmek üzeredirler...

İsrail'in bu saldırısının cevapsız kalmayacağı, ulusal ve uluslararası yolların zorlanacağı aşikardır. İsrail, insanlık dışı ambargoyu derhal kaldırmalı ve yardımların yerine ulaşması sağlanmalıdır. 

Silahlı saldırı hakkında gerekli soruşturmanın yapılması için her türlü çalışma yapılacaktır. Bunun mutlaka bir karşılığı olmalıdır. Sorumluluktan kurtulmalarına izin verilmemelidir. 

SORU VE CEVAPLAR

Bölgeye her hangi bir askeri gemi gönderilmesi sözkonusu mu?
Elimizde planlar var. İsrail'in bu saldırısı kendi karasularında değildir. Gemilerde parlamenterler de bulunmaktadır. Saödece insani yardım götüren bu gemilere yapılan harekatın hiç bir izahı bulunmamaktadır. Bizim askeri bir gemi göndermemiz gibi bir plan yoktur. Türkiye önce bu olayı şiddetle kınayan ve bir an önce uluslararası hukuku göreve çağıran tutumu sergileyecektir...

Talepler yerine gelmezse ne olacak?
Sayın Erdoğan olayları çok yakından takip ediyor. Her an görüşüyoruz. Hem Türkiye hem de bu gemide olanlar hakkında da sıkı bir takipteler. Sivil ve asker bürokrasi olarak görevdeler. Yarın öğlen saatlerinde Türkiye'ye dönmüş olacaklar. Şartların yerine gelmesi ciddiyet taşır. Gelişen durum içerisinde gerekli karşılığı bulacaktır. 

Askeri tatbikatların iptali dışında bir plan sözkonusu mudur?
Şu aşamada değil...

Gemidekilerin akıbeti konusunda bilgi var mı?
İsrail'in Ankara Büyükelçisi çağırıldı ve gerekenler söylendi. İsrail Büyükelçimiz İsrail Dışişleri Bakanlığı'na giderek taleplerimizi iletti. Bütün haber ve bilgiler perdeleniyor. Görüşmede 10 civarında ölü bulunduğu söyleniyor. Ama milliyetleri konusunda bilgi verilmemiştir.

Gemilerde silah var mıydı?
İsrail kendisini haklı çıkarmak için böyle bir istihbarat çalışması yapmıştır. Bu bir sivil gemidir. Bu bir sivil insiyatiftir. Yükler insani yardımdır. İçindeki insanların isimlerini de biliyoruz. Bunlar daha önce de gittiler. Hükümetin git demesiyle gitmiyorlar, dur demesiyle durmuyorlar. Hükümetin talimatıyla gitmiş değiller. Kendi kararları ve kendi rotaları ile insani amaçlı gidiyorlar ve biz bunu biliyoruz. Ellerinde silahlarla sağa sola saldıran görüntüler tespit edildi. Geminin yükü konusunda ve katılanların isimleri ve hüvviyetleri konusunda bilgimiz var...

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN

İSRAİL VAHŞETİ İLE İLGİLİ TÜM GELİŞMELER:

GELİŞMELERİ DAKİKA DAKİKA TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

İNSANİ YARDIM KONVOYUNA TACİZ

KATİL İSRAİL YARDIM GEMİSİNİ VURDU: 2 ŞEHİT

İSRAİL BAŞKONSOLOSLUĞU ABLUKA ALTINDA

TÜRK GEMİSİ İLE BAĞLANTI KESİLDİ

İSRAİL BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE GERGİN ANLAR

BAŞBAKANLIK'TA KRİTİK TOPLANTI

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN ÇOK SERT TEPKİ

İSRAİL'DEN HABERLERE BÜYÜK SANSÜR

LEVİ'NİN EVİNİN ÖNÜNDE PROTESTO

İSRAİLLİ YETKİLİDEN ŞOK EDEN SÖZLER

İHH EYLEM YAPACAK

İÇERİDE PKK, DIŞARIDA İSRAİL-TESADÜF MÜ?

HAMAS'TAN BAŞKALDIRI ÇAĞRISI

RAİD SALAH AĞIR YARALI

"NE KADAR TEPKİ GÖSTERSEK AZDIR"

GEMİDE SOPALAR VARMIŞ

YARDIM GEMİLERİNDE KAÇ KİŞİ VAR?

EL CEZİRE: ÖLENLERİN 9'U TÜRK

YARALILARA KELEPÇE TAKTILAR

RAİD SALAH ŞEHİT OLDU

İSRAİL'DEN TUHAF GEREKÇE

TÜRKİYE İSRAİL'İ PROTESTO ETTİ

AK PARTİ HAREKETE GEÇTİ

HEDEFTE ŞEYH SALAH VARDI İDDİASI

İSRAİLLİLERDEN SAÇMA SAPAN İDDİALAR

TSK'YA CAN ALICI SORU

VE TÜRKİYE BEKLENEN ADIMI ATTI

KATİL İSRAİL DÜNYAYI DA ŞOK ETTİ

habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.