TBMM İsrail Dostluk Gurubu'ndan toplu istifa

TBMM İsrail Dostluk Gurubu'ndan toplu istifa
TBMM Sanayi ve Enerji Komisyonu Başkanı AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, TBMM İsrail Dostluk Gurubu'nda AK Partili üye kalmadığını, bildiği kadarıyla bu guruptaki diğer partilere mensup bütün milletvekillerinin istifa ettiğini söyledi

Çelik, yaptığı açıklamada, İsrail'in insani yardım taşıyan gemilere saldırmasını 'vahşet' olarak nitelendirdi. İsrail'in Gazze saldırısı sonrasında İsrail Dostluk Gurubu'nda AK Partili vekil kalmadığını belirten Çelik diğer partilere mensup milletvekillerinin de büyük çoğunluğunun bu guruptan ayrıldığını söyledi. 

İsrail'in tavırlarından sonra artık bu dostluk gurubunun anlamı kalmadığını ifade eden Çelik, "Bildiğim kadarıyla zaten Gazze olayından sonra bu gurup işlevini yetirmişti. TBMM'den de tamamen kaldırılmış olabilir." diye konuştu.


"İSRAİL'İN YAPTIĞI BİR VAHŞET"

İsrail'in insani yardım taşıyan gemilerdeki insanlara bile saldırmasına büyük üzüntü duyduklarını ve bunun toplumla infiale sebep olduğunu kaydeden Çelik şöyle konuştu. "İsrail'in yaptığı bir vahşet. Büyük bir zalimlik ve gözü dönmüşlük. İnsanlık dışı bu hareketi İsrail'e nefret uyandırmıştır. Türkiye gereğini yapacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. İsrail'in sadece insanlara yardım için giden sivillere saldırması hiçbir şekilde kabul edilemez."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.