'Bu son saldırı hükümetin sonu olsun'

'Bu son saldırı hükümetin sonu olsun'
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, "Türkiye, 'gündem değiştireyim' denilerek yaratılan sanal gündem neticesinde, Ortadoğu sorununun bir parçası haline gelmiştir" dedi.

Bal, MHP Konya İl Başkanlığı tarafından ikincisi düzenlenen "Karış Karış Konya" programı kapsamında geldiği Konya'da, Zafer Meydanı'nda 13 MHP milletvekili ile basın açıklaması yaptı. 

8 yıllık AK Parti hükümeti döneminde Türkiye ekonomisinin çöktüğünü iddia eden Bal, "Türkiye'nin ekonomik alandaki çöküşü, ithalata ve borçlandırılmaya dayandırılmak suretiyle geleceği karartılırken, Türkiye'nin sosyal barışını dinamitlemiştir" dedi.

Türkiye'nin Ortadoğu sorununu çözecek bir ülkeyken Ortadoğu sorununun parçası olan bir ülke haline getirilmemesi gerektiğini vurgulayan Bal, şöyle konuştu:

"İşte Tayyip Erdoğan liderliğindeki AKP Hükümetinin Türkiye'yi getirdiği nokta budur. Türkiye, 'gündem değiştireyim' denilerek yaratılan sanal gündem neticesinde, Ortadoğu sorununun bir parçası haline gelmiştir. Önümüzdeki süreçte Türkiye, uluslararası toplumda, Ortadoğu sorunu içinde bir ülke olarak değerlendirilecektir. Bunun sonu, Türkiye'nin bölgesinde lider, İslam aleminde lider, Türk dünyasında lider olma özelliğini ortadan kaldıracak bir süreci başlatmıştır ve uluslararasında ciddi bir çöküş, bu şekilde ortaya çıkmıştır."

Bal, Türkiye'nin hiç alışmadığı, hiç tanışmadığı olaylarla karışı karşıya kaldığını belirterek "Mayıs ayından itibaren Türkiye'nin verdiği şehit sayısı bugün 45'tir. Dün geceden beri teröristlerle yapılan çatışmalarla 9 vatan evladı daha gencecik bedenini bu ülkenin birliği için kara toprağa vermiştir. Bu son olay, terörle mücadeleyi bırakıp terörle müzakereye başlayan AKP Hükümetinin sonu olsun" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.